Wethouder Ufuk Kâhya krijgt van Cees Punt (bestuurslid Fondsenwerving) uitleg over de nieuwe elektrische auto's.
Wethouder Ufuk Kâhya krijgt van Cees Punt (bestuurslid Fondsenwerving) uitleg over de nieuwe elektrische auto's. Foto: Henk van Esch

Seniorenbus ‘s-Hertogenbosch presenteert nieuwe auto’s én plannen

Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | Stichting Seniorenbus ‘s-Hertogenbosch heeft zaterdag niet alleen twee nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd, maar ook de plannen voor uitbreiding van haar activiteiten. De voertuigen werden onthuld door wethouder Ufuk Kâhya.

Al bijna 10 jaar zijn de gele bussen van de Seniorenbus een vertrouwd beeld in Den Bosch. Dat zijn er inmiddels zes. En het Bossche straatbeeld wordt nog vrolijker door de komst van twee nieuwe elektrische auto’s, eveneens in de herkenbare gele huiskleur. Deze nieuwe auto’s staan reeds lang op het verlanglijstje van Stichting Seniorenbus. Met de aanschaf hiervan wordt de eerste fase ingeluid van de verduurzaming van diens activiteiten. 

Kleinschalig en laagdrempelig vervoer voor 55-plussers

Tevens wordt met de uitbreiding van het wagenpark een begin gemaakt met de uitbreiding van kleinschalig en laagdrempelig vervoer voor 55-plussers in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Want met de vervangen bussen kan de Seniorenbus voldoen aan het verzoek van seniorenverenigingen, maatschappelijke organisaties, gemeente en de eigen abonnees naar vervoersmogelijkheden buiten kantooruren van én naar activiteiten van de seniorenverenigingen. De Seniorenbus voorziet hiermee in deze groeiende behoefte.