Groepsfoto van de damesgymclub tijdens de huldiging van de jubilarissen. Zij ontvingen een mooie bos bloemen. (Foto: Frans van Mensfoort)
Groepsfoto van de damesgymclub tijdens de huldiging van de jubilarissen. Zij ontvingen een mooie bos bloemen. (Foto: Frans van Mensfoort)

Gouden jubilarissen Bossche Damesgymclub gehuldigd

Verenigingen

DEN BOSCH | Deze maand is het zover. Bij de Damesgymclub, die wekelijks bij elkaar komt in de gymzaal van het Sint-Janslyceum in Den Bosch, zijn niet één, niet twee, maar zelfs drie leden al vijftig jaar lid van de club. Het betreft de zussen Jeanne en Lucie en gymleraar Jac van Herel!

Iedere week - en dat al vijftig jaar lang - krijgen de leden van de Damesgymclub vakkundig onderricht. Met steeds weer nieuwe oefeningen, maar ook met heel veel vaste elementen. Een paar rondjes warmlopen bijvoorbeeld, verschillende grondoefeningen en het laatste kwartier een bloedstollend partijtje volleybal als afsluiting van de training.

Welgemeend eerbetoon

Het oudste lid van de Damesgymclub is Jeanne (80+), het jongste lid is een actieve veertiger. Moeiteloos weet gymleraar Jac van Herel de hele groep te stimuleren door handgeklap tijdens het rondjes rennen en steeds een glansrol te vervullen bij het volleybal. Alle dames zijn dan ook apetrots op hem en gunnen hem dan ook een ode in de Bossche Omroep! En dat geldt natuurlijk ook voor de twee stoere zussen Jeanne en Lucie die altijd present zijn en echt overal aan meedoen. “We hopen dan ook nog heel lang door te kunnen sporten met elkaar en gunnen Jac, Lucie en Jeanne een welgemeend eerbetoon”, zo laten Ine en Tineke weten namens alle leden van de Damesgymclub.