Optreden van De Theatergroep in de Verkadefabriek. Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en wil jij ook schitteren op dit podium? Meld je dan aan voor de nieuwe voorstelling voor en door jongeren.
Optreden van De Theatergroep in de Verkadefabriek. Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en wil jij ook schitteren op dit podium? Meld je dan aan voor de nieuwe voorstelling voor en door jongeren. Foto: Angeline Swinkels

Verkadefabriek in Den Bosch zoekt jong theatertalent

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Verkadefabriek maakt dit jaar een voorstelling voor en door jongeren. Theatermaker Lenneke Maas zoekt hiervoor jongeren. Geïnteresseerden van 14 tot 17 jaar uit de regio Den Bosch -met of zonder ervaring- kunnen zich aanmelden.

De voorstelling met als werktitel ‘I Am a little upset’ wordt een theatrale, muzikale performance met persoonlijke inbreng van de jongeren. Samen met Maas onderzoeken de jongeren hoe je losbreekt van alles wat er van je verwacht wordt. De voorstelling gaat op 17 en 18 juli in première in de Verkadefabriek. Maas heeft een sterke band met de Verkadefabriek. Ze was een van de talentvolle makers bij Productiehuis Brabant en maakte daar de voorstellingen ‘Allemaal 37’ en ‘Her name was Lola’. Met deze voorstellingen reisde ze met de jonge cast (15-17 jaar) door Nederland en België. Het werken met jongeren vormt een rode draad in haar werk: “Die leeftijd tussen 14 en 17 jaar is zo interessant omdat alles in beweging is. Het schuurt en het is spannend. Het is groeien en je kop stoten. Als maker wil ik daar bovenop zitten en de eigenheid van de jongere vangen in al haar grilligheden.”

Aanmelden

Jongeren kunnen zich tot 1 maart aanmelden door een korte motivatie (maximaal 5 regels) te sturen naar aanmelding@verkadefabriek.nl. Ervaring is niet belangrijk, wel een flinke motivatie, goede energie en de zin om persoonlijk te durven zijn voor een publiek.