Dineke van Oosten presenteert haar eerste solotentoonstelling bij Ruby Soho aan de Boschveldweg 469 in Den Bosch.
Dineke van Oosten presenteert haar eerste solotentoonstelling bij Ruby Soho aan de Boschveldweg 469 in Den Bosch. Foto: Tim van Rijen

Expositie Dineke van Oosten bij galerie Ruby Soho in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Tot en met 20 maart is bij de nieuwe galerie Ruby Soho in de voormalige portierswoning van de iconische Willem II Fabriek de eerste solotentoonstelling van Dineke van Oosten te bewonderen: ‘Bruit Noir’.

Dineke van Oosten mixt technieken en materialen en werkt zowel twee- als driedimensionaal. Maar kenmerkende elementen als herhaling en het werken in louter zwart-wit zijn onderdeel van haar signatuur en zorgen voor een eigen, unieke beeldtaal. Het snel en experimenteel laten ontstaan van beeld in het trage, ambachtelijke zeefdrukproces staat haaks op het langzaam tot leven brengen van haar tijdrovende stempelwerken. In beide gevallen is het maakproces leidend en wanneer Van Oosten opgaat in dit proces ontstaat er magie. De monochrome herhaling van ruwe, afgebrokkelde vormen of een glooiend lijnenspel waarin moiré ontstaat, het zijn fouten die goed zijn. De gecontroleerde error en geordende chaos die steeds ontstaat zijn de kracht van haar werk. Ogenschijnlijke slordigheden worden tot in perfectie uitgebalanceerd en komen samen in bruut samenhangende composities.

Praktische informatie

Openingstijden galerie Ruby Soho: dinsdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer info op www.rubysoho.nl.