FC Den Bosch langer door met technische staf

DEN BOSCH | FC Den Bosch heeft een overeenstemming bereikt om de samenwerking met de technische staf te verlengen. Het aflopende contract van hoofdtrainer Jack de Gier is met een jaar verlengd. De aflopende contracten van assistenten Jan de Hoon en William van Overbeek zijn met twee seizoenen verlengd. Technisch Manager Jan Gösgens van FC Den Bosch: “Voor de club was het van belang om de werkwijze en voetbalvisie in de hele club door te voeren. Met de contractverlengingen van Jack, Jan en William hebben we daar de juiste personen voor. De combinatie van de werkwijze van Jack en de manier waarop Jan en William spelers beter kunnen maken is voor mij op dit moment de ideale combinatie. Jan en William zijn ook actief in de jeugdopleiding, waardoor het voor mij belangrijk was om hen langer aan de club verbonden te houden. De kwaliteiten van het opleiden in combinatie met het spelen voor resultaten is de goede combinatie. De technische staf vult elkaar ideaal aan, de dynamiek in de groep is erg sterk.”

Opvang klaar voor ontvangst eerste asielzoekers

ROSMALEN | De eerste bewoners van de noodopvang voor asielzoekers op het oude terrein van Hypeco in Rosmalen worden vanaf maandag 28 februari verwacht. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van de noodopvang. In totaal zullen 300 asielzoekers voor de duur van een jaar op het terrein verblijven.
De asielzoekers worden ondergebracht in tijdelijke woonunits. Deze zijn geschikt voor de opvang van zowel gezinnen als alleengaanden. Het COA streeft naar een gelijkmatige verdeling van alleengaanden en gezinnen, maar uiteindelijk wordt de bezetting bepaald door de instroom van asielszoekers in ons land. Op dit moment komen de meeste vluchtelingen die hier asiel aanvragen uit Somalië, Eritrea, Afghanistan, Turkije en Syrië.
Wethouder Mike van der Geld vertelt: "Heel goed dat we asielzoekers nu op deze plek deze opvang en begeleiding kunnen bieden. Belangrijk omdat we als gastvrije gemeente onze verantwoordelijkheid willen nemen. Goed ook dat het COA zich inspant om de bewoners een dagbesteding te geven. En dat ze wegwijs worden gemaakt in de basisregels die wij in Nederland hanteren. Samen met partners en andere partijen uit onze gemeente.”