Opkoopbescherming voor betaalbare koopwoningen

DEN BOSCH | Het college heeft ingestemd met de opkoopbescherming. Als ook de gemeenteraad instemt, gaat de regeling per 1 juli 2022 in. Er geldt dan een verbod in de hele gemeente om een betaalbare woning na aankoop te verhuren. Het gaat om alle woningen met een waarde, in 2022, tot 355.000 euro. Wethouder Roy Geers legt uit waarom deze regeling zo belangrijk is: “We willen met deze opkoopbescherming de slaagkans van starters en middeninkomens op een koopwoning verbeteren. Door het opkopen door beleggers en investeerders, om deze woningen vervolgens te verhuren, neemt de krapte op de woningmarkt verder toe. Dat maakt het voor starters en middeninkomens nog lastiger een eigen betaalbare koopwoning te bemachtigen. Wij vinden het daarom belangrijk dit segment te beschermen. Om ook hen een kans te geven op een nieuw thuis. Daar doen we het voor.”
De opkoopbescherming is een regeling die ervoor zorgt dat iemand, na de aankoop van een woning, deze niet gaat verhuren maar er zelf gaat wonen. Dat geldt voor de eerste vier jaar na de aankoop. Met deze regeling wordt 30% van de koopwoningen in de gemeente beschermd tegen opkopen door beleggers.

Aanmelden voor eerste communie 

DEN BOSCH | De San Salvator Gemeenschap in Den Bosch gaat weer een eerste communie traject beginnen! Op een creatieve manier gaan de kinderen en hun ouders in vier bijeenkomsten aan de slag met verhalen en gebruiken uit de geloofstraditie. Deze bijeenkomsten zijn gericht op kinderen in de bovenbouw van de basisschool. De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtend in Dagcentrum De Eygenweg aan de Van der Eygenweg 1 in Den Bosch. Data: 21 mei, 11 juni, 25 juni en 2 juli. Op zondag 3 juli volgt de eerste communie van de kinderen in een feestelijke viering. Meer informatie of aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Franneke Hoeks: sansalvatorgemeenschap@frannekehoeks.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 06-13421131.

Tentoonstelling ‘Sneakers Unboxed'

DEN BOSCH | De sneaker is in korte tijd het meest wijdverspreide designobject ter wereld geworden. De tentoonstelling ‘Sneakers Unboxed’ - van 3 mei tot en met 2 oktober te zien in Design Museum Den Bosch - nodigt je uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij de schoen die voor technologische doorbraken heeft gezorgd, nieuwe jeugdculturen heeft geïnspireerd en de modewereld op z’n kop heeft gezet. Design Museum Den Bosch aan De Mortel 4 in Den Bosch is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00. Kijk voor meer info op https://designmuseum.nl.