Bericht van FC Den Bosch.

FC Den Bosch speelt in Doetinchem gelijk tegen de Graafschap

Sport

DEN BOSCH | Na een afgelast duel tegen Jong PSV, reisde FC Den Bosch vrijdagavond af naar Doetinchem voor een duel tegen de Graafschap. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Bij FC Den Bosch keerde Barry Maguire terug in de basiself na een schorsing, waardoor Dino Halilovic op de bank moest plaatsnemen. Verder stonden dezelfde namen op het veld als in de laatste wedstrijd tegen NAC Breda. Na twintig seconden meldde FC Den Bosch zich al voor de goal. Nikolaj Möller probeerde het van afstand, maar schoot over. In de vijftien minuten hierna werd De Graafschap sterker en creëerde ook zij hun eerste kansen. Een schot vanaf de zestien van Fortes werd goed geblokt door Van der Winden, waarna de keeper de bal kon oprapen.

Na een mislukte voorzet van Ahannach werkte De Graafschap de bal niet goed weg, waarna van der Winden de bal kon onderscheppen op het middenveld. Een geplaatst schot kon gepakt worden door doelman Jurjus. Ook Cijntje en Douglas kwamen steeds gevaarlijker er doorheen aan de linkerkant. Na ruim 35 minuten was er weer een grote kans voor De Graafschap. Na een gevaarlijke voorzet van Fortes kopte Opoku de bal rakelings over het doel van Van der Steen.

Kort na rust kreeg De Graafschap nog een kans. De Bossche defensie verdedigde niet lekker uit in eigen 16, waarna Giovanni Korte de bal op de volley nam. Zijn poging zeilde langs de kruising af. Ruim tien minuten later kreeg Cijntje de bal heerlijk mee in de loop van Ahannach. Cijntje zette de turbo aan en snelde langs alles en iedereen af aan de rechterflank. Zijn fraaie actie leverde geen doelgevaar op. Enkele momenten later moest Wouter van der Steen ingrijpen. Tweemaal achter elkaar probeerde De Graafschap het, maar tweemaal op rij kon Van der Steen knap redden.

In de 70e minuut leek De Graafschap op een 1-0 voorsprong te komen. Van Grunsven werd de bal ontfutseld, waardoor Schuurman 1-op-1 met Van der Steen kwam. Deze poging kon nog goed gered worden, maar Hendriks kopte de bal in de rebound in het doel. Echter werd er buitenspel geconstateerd waardoor het doelpunt afgekeurd werd.

in de absolute slotfase kreeg FC Den Bosch nog een grote kans. Na goed doorzetten van Jeremy Cijntje kwam de opgestoomde Terrence Douglas voor de goal, maar zijn poging eindigde tegen het zijnet. Zo nam FC Den Bosch een punt mee vanuit De Vijverberg.

Vrijdagavond staat er weer een uitduel op het programma. Dan is in Rotterdam Excelsior de tegenstander. Kaartverkoop en meer informatie: www.fcdenbosch.nl.