Overleg in de Verkadefabriek. Op de foto van links naar rechts Frans Leenders (Adviesraad WMO & Jeugdhulp), debatleider Huub van Mackelenbergh en Hans van Grieken (Cliëntenraad Participatiewet). (Foto: Olaf Smit)
Overleg in de Verkadefabriek. Op de foto van links naar rechts Frans Leenders (Adviesraad WMO & Jeugdhulp), debatleider Huub van Mackelenbergh en Hans van Grieken (Cliëntenraad Participatiewet). (Foto: Olaf Smit) Foto: Olaf Smit

Politieke partijen debatteren in de Verkadefabriek in Den Bosch

Politiek

DEN BOSCH | Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In ‘s-Hertogenbosch is er heel wat te kiezen. Maar liefst zeventien politieke partijen doen mee. Om te helpen bij de keuze presenteert Adviesraad WMO & Jeugdhulp en Cliëntenraad Participatiewet op 10 maart een debat. Alle partijen hebben toegezegd.

Op de avond komen thema’s ter sprake waar de twee onafhankelijke adviesraden van de gemeente ‘s-Hertogenbosch zich mee bezig houden: De Jeugdhulp, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet. Alle drie kennen ze hun problemen. Wachtlijsten, te weinig geld en te weinig oog voor de persoonlijke behoeften van de gebruikers. Om de onderwerpen in te leiden, komt er iemand met een persoonlijk verhaal. De woordvoerders van de partijen kunnen reageren en hun visie op de toekomst geven. De discussie richt zich vooral op hóe deze voorzieningen moeten en/of kunnen veranderen en verbeteren.
Het debat staat onder vriendelijke, maar strikte leiding van Huub van Mackelenbergh, voorzitter van FC Den Bosch en professioneel discussieleider. De avond wordt puntig afgesloten door Eric Alink, kroniekschrijver van ‘s-Hertogenbosch en columnist van het Brabants Dagblad. Iedereen is welkom op donderdagavond 10 maart om 19.00 in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in Den Bosch. Het debat is gratis bij te wonen en wordt live gestreamd: https://vimeo.com/event/1886426.