Stichting Huiskamer Bij Katrien presenteert allerlei leuke en leerzame activiteiten met als doel om mede-Bosschenaren te ontmoeten en nieuwe dingen te proberen.
Stichting Huiskamer Bij Katrien presenteert allerlei leuke en leerzame activiteiten met als doel om mede-Bosschenaren te ontmoeten en nieuwe dingen te proberen.

Huiskamer ‘Bij Katrien’ keert terug in St.-Cathrienkerk

Human Interest

DEN BOSCH | Na bijna tien jaar is de cirkel rond. Huiskamer Bij Katrien is vanaf 1 maart te vinden in de St.- Cathrienkerk. Terug op de plek waar ‘Bij Katrien (Catharien)’ destijds als burgerinitiatief is opgericht door een aantal ondernemende moeders op het schoolplein van De Bossche Broek. De huiskamer van de binnenstad komt thuis en wordt nog meer een plek waar iedereen welkom is en mee kan doen.

Bij Katrien gaat met de verhuizing ook een nieuwe fase in. Het wil nog meer een inclusieve gemeenschap zijn, waar iedereen welkom is om mee te doen. Bij de huiskamer kun je terecht voor laagdrempelige activiteiten en spontane en verrassende ontmoetingen. Ellen Blijlevens, coördinator van Bij Katrien, vertelt: “Elke dag word ik blij van het enthousiasme van onze meemakers. Er wordt naar elkaar omgekeken en voor elkaar gezorgd. Wie aanvankelijk schuchter binnenkomt, straalt na een paar maanden van zelfvertrouwen. Daar word ik enorm blij van.”

Verbonden voelen

Wandelen met oud en jong, het creatieve atelier, het mannencafé, de naailessen, een spellenmiddag, maar ook gezellig samen koken en eten, beweegactiviteiten, dialoogtafels, klusmiddagen en yoga en mindfulness komen weer op de agenda. Iedere inwoner van de gemeente ‘s-Hertogenbosch geeft kleur aan de stad. Bij Katrien zorgt voor een plek waar mensen zich fijn voelen. Het begint met elkaar leren kennen. Als mensen zich verbonden voelen met een gemeenschap en met anderen, draagt dat bij aan een gezonde en mentaal veerkrachtige gemeente. Ufuk Kâhya, wethouder Welzijn: “Veel mensen kennen Huiskamer Bij Katrien al. Ik hoop dat ook op de nieuwe locatie een brede groep inwoners de activiteiten en ontmoeting opzoekt. Meedoen is belangrijk en dat moet zo makkelijk mogelijk zijn voor iedereen. Daar sluit de koers van Bij Katrien goed bij aan.” Goede ideeën van inwoners zelf zijn van harte welkom. Iedereen brengt talenten mee en kan daarmee iets betekenen, ook voor een ander.

Verbinding zoeken

Ook de vele organisaties in de gemeente hebben talenten in huis, een netwerk én goede ideeën. Door de verbinding te zoeken met ondernemers, gemeente, bedrijven en maatschappelijke organisaties wil Bij Katrien de komende jaren concrete stappen zetten om het fundament van de huiskamer van Bij Katrien verder te verstevigen. Vanaf 7 maart gaat Bij Katrien verder met de activiteiten in de St.-Catharienkerk aan het Kruisbroedershof 6 in Den Bosch. Bekijk de agenda op www.bijkatrien.com.