De jonge debatleiders trainen hun vaardigheden tijdens een masterclass met oud-politicus Jan Marijnissen.
De jonge debatleiders trainen hun vaardigheden tijdens een masterclass met oud-politicus Jan Marijnissen. Foto: Marly van Gog

Het Grote Verkadefabriek Verkiezingsdebat op dinsdag 15 maart

Politiek

DEN BOSCH | In aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen organiseert de Verkadefabriek dinsdag 15 maart Het Grote Verkadefabriek Verkiezingsdebat. Voor het debat in de grote zaal zijn gratis kaarten verkrijgbaar.

Alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgenodigd om deel te nemen. Zeker 11 partijen zijn aanwezig. Het debat wordt gevoerd in meerdere rondes. Iedere ronde wordt geleid door een andere, jonge debatleider.

Kennisoverdracht

Onder leiding van Clairy Polak en Theo Verbruggen heeft de Verkadefabriek afgelopen tijd vijf jongeren van 21 tot 27 jaar klaargestoomd om de lijsttrekkers aan de tand te voelen. Directeur Jeffrey Meulman: “Kennisoverdracht vinden we bijzonder waardevol. We willen jonge Bosschenaren de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen aan de hand van bevlogen professionals. Deze masterclasses zijn daar het eerste voorbeeld van”. 

Kaarten bestellen

Kaarten voor het debat zijn gratis verkrijgbaar via de website van Verkadefabriek. Daar kun je ook de livestream bekijken: www.verkadefabriek.nl/debat.

Deelnemende politici

Deelnemers aan het debat zijn Ralph Geers (VVD), Mike van der Geld (D66), Ufuk Kâhya (GroenLinks), Roy Geers (Rosmalens Belang), Bram Roovers (SP), Judith Hendrickx (de Bossche Groenen), Pieter Paul Slikker (PVDA), Eric Esser (PVV), Sjef van Creij (gewoon ge-DREVEN), Eileen Samshuijzen (Partij voor de Dieren) en Arjen van Silfhout (Volt Den Bosch).