‘In hun swingende jeugdtheatervoorstelling rappen de spelers het verhaal van de Lügenbaron met vlijmscherpe teksten aan elkaar’, aldus het NRC.
‘In hun swingende jeugdtheatervoorstelling rappen de spelers het verhaal van de Lügenbaron met vlijmscherpe teksten aan elkaar’, aldus het NRC. Foto: Sanne Peper

Familievoorstelling ‘Baron van Münchhausen’ op 9 maart bij PERRON-3

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

Deze familievoorstelling draait om het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen die maar niet uitgesproken raakt over alle avonturen die hij tijdens de oorlog heeft meegemaakt. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke belevenissen: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Hij vertelt het heel overtuigend……maar is het allemaal wel echt gebeurd? 

Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is? Het NRC bekroonde deze familievoorstelling met maar liefst vijf sterren: ‘Als het publiek aan het verpletterende slot moet kiezen of liegen nou wel of niet goed is, moet je zelfs als volwassene het antwoord schuldig blijven.’ Laat je onderdompelen door de wonderbaarlijke verhalen van deze moedige edelman.

Praktische informatie

Baron van Münchhausen is in PERRON-3 te zien op woensdag 9 maart aanstaande. Meer info en tickets: theateraandeparade.nl.