De ‘Bossche Klimaatcoalitie analyseerde de lokale partijprogramma’s en kwam tot een score per partij.
De ‘Bossche Klimaatcoalitie analyseerde de lokale partijprogramma’s en kwam tot een score per partij.

Bosschenaren stellen klimaat-meetlat op in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

DEN BOSCH | Een van de belangrijkste thema’s de komende gemeenteraadsverkiezingen is het tegengaan van klimaatverandering. Hoe de verschillende Bossche politieke partijen daar lokaal invulling aan willen geven is onderzocht door een groep Bosschenaren. 

De Bossche Klimaatcoalitie - bestaande uit afgevaardigden van onder andere Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat en Extinction Rebellion - zet zich al enige tijd lokaal in om mede-inwoners bewustwording en handelingsperspectief te bieden op het gebied van klimaatverandering. Zij vrezen dat het huidig klimaatbeleid niet zal leiden tot een opwarming van de aarde van maximaal 1,5 graad Celsius. Ook lokaal moet er daarom zeker een tandje erbij.

De verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen zijn door de Bossche Klimaatcoalitie geanalyseerd op de beschreven klimaatacties. Daar is een score aan verbonden die vervolgens aan de partijen is voorgelegd. Naar aanleiding van hun reacties is een definitieve klimaat-meetlat opgesteld. Deze wordt op 5 en 12 maart in de binnenstad getoond. Dan wordt ook uitleg gegeven over de meetlat en worden oplossingen aangedragen om klimaatverandering tegen te gaan.