Parkinson Café in SCC De Biechten

DEN BOSCH | Op dinsdagmiddag 8 maart is er weer een Parkinson Café in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten aan de Vincent van Goghlaan 1 Rosmalen. Inloop vanaf 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. Het Parkinson Café is dé ontmoetingsplek voor mensen die Parkinson of Parkinsonisme hebben en voor hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. In een open en gemoedelijke sfeer ontvangen zij van deskundigen informatie over allerlei aspecten rondom deze ziekten. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.
Parkinson en Parkinsonisme komen steeds vaker voor. Niet alleen bij oudere mensen, maar ook bij jongeren. Nederland telt naar schatting 63.000 mensen die een vorm van Parkinson(isme) hebben. Deze ziekten kunnen zich op vele manieren uiten. Het meest bekend zijn de bibberende handen en het moeilijkere lopen. Maar de klachten kunnen ook anders en minder zichtbaar zijn. Gastspreker is dit keer dr. Van Rumund, neuroloog bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis met als expertise bewegingsstoornissen. Zij legt uit wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen Parkinson en Parkinsonisme. Ook gaat zij in op het ziektebeloop en de mogelijke behandelingen. Tijdens en na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Kijk voor meer informatie op www.parkinsoncafeshertogenbosch.nl, of ga naar www.parkinson-vereniging.nl.

Steunpunt Sociale Uitkeringen opent weer de deuren

DEN BOSCH | Na een lange periode vanwege Covid-19 gesloten te zijn geweest, opent het Steunpunt Sociale Uitkeringen van Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch vanaf dinsdag 8 maart weer haar deuren. Hier kunnen alle inwoners van de gemeente 's-Hertogenbosch terecht voor gratis advies en/of uitleg op gebied van uitkeringen en sociale wet- en regelgeving.
Tijdens de wekelijkse spreekuren geven de deskundige vrijwilligers directe hulp aan mensen die dat nodig hebben. Op dinsdagmorgen 8 maart van 10.00 tot 12.00 uur staat de deur van het kantoor aan het Emmaplein 15 weer open. U kunt natuurlijk ook vooraf telefonisch een afspraak maken op 06-33427246.
De Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch zet zich ook op deze manier in om de zwakkeren in onze samenleving te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op de website: www.vincentiusdenbosch.nl.