Vredeswake op Anne Frankplein

DEN BOSCH | Op maandag 21 maart - de internationale VN.dag tegen discriminatie en racisme - wordt er een vredeswake gehouden op het Anne Frankplein in Den Bosch. Deze start om 19.00 uur met spoken word, gedichten en spirituele teksten met het oog op ‘Vrede voor de stad, vrede voor Europa en vrede voor Oekraïne’. Al de pas gekozen en herkozen raadsleden worden hiervoor uitgenodigd. Deze vredeswake is een initiatief van Ambassade van de Vrede Den Bosch, in samenwerking met Platform Religie en Levensbeschouwing, Beraad van Kerken, Dichters voor Vrede en Vrouwen voor Vrede e.v.a.

Vergadering Wijkraad Hintham

ROSMALEN | Nu de coronamaatregelen verspoelend zijn, mag Stichting Wijkraad Hintham weer openbare vergaderingen organiseren. Voorheen waren deze vergaderingen op de maandagavond, maar deze zijn verzet naar de woensdagavond. De eerstvolgende is op woensdagavond 9 maart om 19.30 uur in cultureel centrum De Biechten aan de Vincent van Goghlaan 1 in Hintham. Iedereen is hierbij welkom.

Herdenkings-concert op 4 mei

DEN BOSCH | Na twee jaar van stilte zal het inmiddels traditie geworden herdenkingsconcert dit jaar weer plaatsvinden en wel op woensdag 4 mei in het Jheronimus Bosch Art Center in den Bosch. Het Herdenkingskoor ’s-Hertogenbosch voert, in samenwerking met de Gemeente en het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch, het Requiem van Michael Haydn uit. De toegang is gratis, wel is men verplicht te reserveren vanwege een beperkte capaciteit zitplaatsen. Reservering en meer info: www.herdenkingsconcertdenbosch.nl.

Cursus voor natuurouders

DEN BOSCH | In april start weer de natuuroudercursus. Deze geeft mensen kennis, inzicht en vaardigheden om basisschoolleraren te ondersteunen bij natuuronderwijs. Iedereen kan natuurouder worden. Van 20 tot 80 jaar. Cursusdata binnen (donderdag van 20.00 tot 22.00 uur): 14 en 28 april en 12 mei. Cursusdata buiten (zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur): 16 april en 7, 14 en 28 mei. Aanmelden kan via natuuroudercursus@ivn-s-hertogenbosch.nl.