Vrijdag speelt FC Den Bosch thuis tegen MVV. In de voorbereiding op dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in De Vliert. Deze oefenwedstrijd eindigde in een 1-2 zege voor MVV. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Zwalkend FC Den Bosch moet thuis tegen MVV tij zien te keren

Sport

DEN BOSCH | Vrijdagavond speelde FC Den Bosch haar eerste wedstrijd van de vierde periode. Uit bij Excelsior kon de FC geen vuist maken. De thuisploeg won met ruime cijfers. 4-0.

FC Den Bosch begint niet best aan de wedstrijd- in Rotterdam. Excelsior weet telkens de vrije man te vinden. De Kralingers melden zich dan ook als eerste voor het doel. Michael Chácon schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar Wouter van de Steen weet redding te brengen. Niet veel later is het Thijs Dallinga met de poging. Zijn schot gaat voorlangs.

Steekbal
Na tien minuten spelen komt FC Den Bosch voor het eerst voor de goal van Stijn Van Gassel. Soufyan Ahannach stuurt Nikolaj Möller met een steekbal weg. Hij schiet, maar de keeper weet zijn inzet te keren. Excelsior blijft aandringen en noodzaakt Van der Steen opnieuw om redding te brengen. Dit keer is het Reuven Niemeijer met een poging van dichtbij.

Openingstreffer
Halverwege de eerste helft is het Excelsior met de openingstreffer. Via een fraaie combinatie belandt de bal voor de voeten van Dallinga. Hij brengt de Kralingers op een 1-0 voorsprong. Een paar minuten later valt bijna de 2-0. Opnieuw is het Dallinga. Dit keer met een kopkans, maar hij knikt naast het doel. De elf van Excelsior blijven aanzetten, maar komen niet meer tot grote kansen. Zo gaan beide ploegen met een stand van 1-0 aan de thee.

Tweede helft
Opnieuw komt FC Den Bosch niet scherp uit de kleedkamers. Mats Wieffer komt door de Bossche verdediging heen en klopt Van der Steen; 2-0. Dan is het weer de beurt aan Den Bosch. De FC krijgt een vrije trap op randje zestien. Ahannach gaat achter de bal staan, maar schiet in de muur.

Geweldige reflex
De Kralingers stormen weer af op het Bossche doel. Dallinga haalt van dichtbij uit, maar Van der Steen houdt met een geweldige reflex de bal uit het doel. Toch vergroot de thuisploeg de voorsprong. Marouan Azarkan komt oog-in-oog met Van der Steen en schiet raak.

Kralingse storm
Na ruim een uur spelen moet de keeper van FC Den Bosch opnieuw redding brengen. Dallinga probeert het weer, maar vindt de vuisten van Van der Steen in de rechteronderhoek. Niet veel later komt Wieffer voor het doel, maar Van der Steen voorkomt dat hij zijn tweede goal van de avond maakt. De Kralingse storm op het Bossche doel is nog niet voorbij. Een kopbal van Siebe Horemans gaat niet in het net.

Dan meldt FC Den Bosch zich weer voor het doel van Van Gassel. Barry Maguire haalt uit vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar de Kralingse keeper weet de bal weg te boksen. De rebound is voor de ingevallen Dino Halilovic, maar die levert niets op. Vijf minuten later is het weer Maguire met een doelpoging. Een afzwaaiende bal van Terrence Douglas belandt prompt voor zijn voeten. Met de hak weet de middenvelder bijna het doel te vinden.

Slotakkoord Dallinga
Richting het einde van de wedstrijd vergroot Excelsior alsnog de score. Opnieuw is het topscoorder Thijs Dallinga met de goal. In de blessuretijd krijgt Dallinga bijna nog de 5-0 op zijn schoen, maar doelman Van der Steen weet niet voor de eerste keer goed redding te brengen. Zo verliest een zwak spelend FC Den Bosch met 4-0 in het eerste duel van de vierde periode.

Thuis tegen MVV
Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Kijk voor kaartverkoop en het laatste nieuws van FC Den Bosch op de website: www.fcdenbosch.nl.