Hoe maken we de wereld mooier? Samen met een bonte stoet kunstenaars gaan De Andersons donderdag 10 maart in de Verkadefabriek op ontdekkingsreis naar een mooiere wereld.
Hoe maken we de wereld mooier? Samen met een bonte stoet kunstenaars gaan De Andersons donderdag 10 maart in de Verkadefabriek op ontdekkingsreis naar een mooiere wereld. Foto: Linde Dorenbos

Bonte stoet kunstenaars brengt vandaag mooiere wereld naar Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons heeft tezamen met een bonte stoet kunstenaars een avond in petto barstensvol hoop. Ze brengen namelijk een crossover-live-event geheel in het teken van een mooiere wereld. Op donderdag 10 maart staan ze in de Verkadefabriek in Den Bosch. 

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

Ontdekkingsreis

Hoe maken we de wereld mooier? Samen met een bonte stoet kunstenaars gaan De Andersons donderdag 10 maart in de Verkadefabriek op ontdekkingsreis naar een mooiere wereld. Ze gaan op zoek naar levenskunst in turbulente tijden. Hoe kun je als volwassene toch speelsheid en verwondering behouden en zo bijdragen aan een mooiere wereld? Ze laten zich op deze zoektocht inspireren door Astrid Lindgren: de vrijgevochten Zweedse schrijfster die jong en oud troost, schoonheid en moed schonk.

Tournee onderbroken

De Andersons gingen afgelopen november in première in de Verkadefabriek met hun nieuwste voorstelling ‘Een mooiere wereld’. De tournee duurde niet lang want het weekend erop deed de volgende lockdown alweer haar intrede en stond de tournee stil voordat deze goed en wel begonnen was. Wat doe je als kunstenaars als de toekomst steeds maar weer op losse schroeven staat? De Andersons bedachten tijdens de tweede lockdown een plan om in deze roerige en onvoorspelbare tijden toch zoveel mogelijk mensen mee te kunnen nemen op hun ontdekkingsreis naar een mooiere wereld. Samen met een bonte stoet kunstenaars besloten ze de live-uitvoering van ‘Een mooiere wereld’ te gieten in een uniek multimediaal boek, gedrukt op ecologisch Zweeds papier. Een boek waarin je niet alleen de (lied)teksten kunt lezen en oogstrelende olieverfschilderijen kunt bekijken, maar waarin je ook door middel van QR codes kunt luisteren naar de muziek met 4-koppige band, kunt genieten van begeesterde videoclips, inspiratieverhalen vanachter de schermen én prachtige bonusliederen.

Releaseparty

Om te vieren dat dit unieke boekwerk uitkomt, brengen De Andersons & co op 10 maart een exclusieve releaseparty die geheel in het teken staat van een mooiere wereld. Er zal een expositie te zien zijn van het prachtige werk van de Zweedse kunstenares Charlotte L8 Winberg, oorstrelende live optredens met 4-koppige band, begeesterde filmvertoningen en poëtische en humoristische gastoptredens. Na afloop is er volop de gelegenheid voor een teute borrel en ontmoetingen. Met dit project willen De Andersons & co invulling en inspiratie geven aan een mooiere wereld: een zinnenprikkelende ode aan de verbeeldingskracht, speelsheid en verwondering.

Prachtig en ontroerend avontuur

Cabaretière, Volkskrant-columniste en schrijfster Katinka Polderman mocht het boek alvast inzien in digitale vorm en schreef er het volgende over. ‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur’, aldus Katinka Polderman.

Kaartverkoop en meer info

Meer informatie? Ga voor de link naar 10 maart naar de speellijst van De Andersons op diens website: www.deandersons.nl. Daar kun je ook je kaarten reserveren.