Adriana Hernández, gemeenteraadslid en lijsttrekker 50PLUS tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Adriana Hernández, gemeenteraadslid en lijsttrekker 50PLUS tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

50PLUS ‘s-Hertogenbosch presenteert haar actie: ‘De AOW houdt u (w)arm’!

Verkiezingen

DEN BOSCH | Op vrijdag 11 maart van 11.30 tot 12.30 uur staat 50PLUS ‘s-Hertogenbosch op de markt in het centrum van Den Bosch met een actie tegen de door de nieuwe regering voorgestelde plannen om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon.

50PLUS ‘s-Hertogenbosch gaat aanstaande vrijdag onder de slogan ‘De AOW houdt u (w)arm!’ fleece dekentjes met 50PLUS logo uitdelen aan ouderen op de Bossche markt. De reden dat er voor fleecedekens is gekozen, is dat deze symbool staan voor warmte. Ouderen hebben het al heel erg zwaar in deze wintertijd waar er veel over energiearmoede gesproken wordt. Met deze actie wil 50PLUS ‘s-Hertogenbosch laten zien dat ouderen in de kou komen te zitten door de niet toereikende AOW. Dat wordt met een deken gesymboliseerd.

Petitie ‘Red onze AOW’

Met deze actie steunt 50PLUS ‘s-Hertogenbosch 50PLUS senator Martin van Rooijen die in de eerste kamer actie voert tegen het voornemen van het nieuw kabinet om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon en de bijstandsuitkeringen. En daarmee ook de landelijke 50PLUS petitie ‘Red onze AOW’ waarbij al zo’n 85.000 mensen de petitie hebben ondertekend!

Prominenten steunen de actie

Bij de actie zullen prominenten van de 50PLUS partij aanwezig zijn samen met Senator Martin van Rooijen, expert op het gebied van pensioen en AOW om dit probleem zichtbaar te maken aan de inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. 50PLUS ‘s-Hertogenbosch zal zich de komende vier jaar blijven inzetten voor de verbetering van het leven voor alle inwoners de gemeente.

‘Kies nu, stem voor later!’

In het verkiezingsprogramma 2022-2026 50PLUS ‘Omdat het beter moet’ vindt u het brede totaalprogramma; visie en standpunten. 50PLUS ‘s-Hertogenbosch gaat met groot vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen 2022-2026 in onder het motto: ‘Kies nu, stem voor later!’.