De ‘Bossche Klimaatcoalitie analyseerde de lokale partijprogramma’s en kwamen tot een score per partij.
De ‘Bossche Klimaatcoalitie analyseerde de lokale partijprogramma’s en kwamen tot een score per partij.

‘Grootouders voor het Klimaat’ voert actie in aanloop naar verkiezingen in Den Bosch

Verkiezingen

DEN BOSCH | Er zijn op het ogenblik twee grote crises aan de gang: de oorlog in de Oekraïne en de klimaatverandering. Als gemeenschappelijke deler hebben ze de rol van de fossiele industrie en het onnoemlijke menselijke leed.

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen, een kans om in Den Bosch ook de koers van de klimaatverandering iets te wijzigen. Op zaterdag 12 maart zijn de politieke partijen in het centrum van Den Bosch aanwezig om de discussie aan te gaan. ‘De Grootouders voor het Klimaat’ zijn daar ook aanwezig - van 11.00 tot 13.00 uur - met de 2.20 meter hoge Klimaatmeetlat waarvoor de verkiezingsprogramma’s getoetst zijn aan het 10 puntenplan van ‘De Grootouders voor het Klimaat’ voor een rechtvaardig klimaat, dat ook aangeboden is aan de gemeenteraadsleden. 

Op zaterdag 12 maart om 11.00 en 12.00 uur staan ‘De Grootouders van het Klimaat’ op de Parade voor de Sint-Jan om daar met belangstellenden de discussie aan te gaan. Wanneer je hen niet kunt vinden, kun je onderstaande telefoonnummers bellen: 06-54241684 (Arie Bijl) en/of 06-53330997 (Egbert van der Hoek).