'Trompettist in Auschwitz' met in de hoofdrollen acteurs Soy Kroon en Thomas Cammaert is op woensdag 16 maart te zien in PERRON-3.
'Trompettist in Auschwitz' met in de hoofdrollen acteurs Soy Kroon en Thomas Cammaert is op woensdag 16 maart te zien in PERRON-3. Foto:

‘Trompettist in Auschwitz’ bij PERRON-3 in Rosmalen

Historie

ROSMALEN | "Het is een verhaal dat je naar de keel grijpt.” Zo omschrijft scriptschrijver Allard Blom het aangrijpende verhaal van de Joods-Nederlandse trompettist Lex van Weren die dankzij zijn trompetspel het vernietigingskamp Auschwitz overleefde.

De voorstelling 'Trompettist in Auschwitz' wordt dit voorjaar op de planken gebracht door De Theater BV. Scriptschrijver Allard Blom dook in dit bijzondere levensverhaal van de Amsterdammer Lex van Weren. "In de jaren tachtig schreef Dick Walda het levensverhaal van Lex van Weren op in het gelijknamige boek Trompettist in Auschwitz”, vertelt Allard Blom. "Een efficiënt beschreven verhaal dat zonder poëtische woorden rauw is opgeschreven. En juist daardoor komt het zo binnen”, vertelt hij.

Het verhaal

Lex van Weren wordt in de oorlog naar Auschwitz gedeporteerd. Daar ontdekken de Duitsers zijn artistieke achtergrond. Van Weren repeteert met het orkest in Blok 24 de marsmuziek die zij moeten spelen als mensen door de poort naar binnen gaan. "Zijn muzikale talent zorgt er uiteindelijk voor dat hij Auschwitz overleeft”, vertelt Blom.

Kaartverkoop

Op woensdag 16 maart is de voorstelling om 20.30 uur te zien in Perron 3 in Rosmalen. Kijk voor kaartverkoop op www.perron-3.nl.