De keukenvoorstelling 'Ons moeder' van Paleis voor Volksvlijt is van 5 tot en met 15 mei te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch.
De keukenvoorstelling 'Ons moeder' van Paleis voor Volksvlijt is van 5 tot en met 15 mei te zien in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Voorstelling over Bossche moeders in de Verkadefabriek

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Het Bossche stadstheatergezelschap Paleis voor Volksvlijt presenteert in mei de nieuwe voorstelling ‘Ons moeder’, een intieme keukenvoorstelling over Bossche moeders. Deze is van 5 tot en met 15 mei te zien in de Verkadefabriek.

‘Ons moeder’ belicht de moederrol in verschillende Bossche culturen. Welke slaapliedjes worden er gezongen? Hoe wordt er gepraat over liefde, over seks? Hoe straft moeder? Wat is haar lievelingsrecept? In de Verkadefabriek wordt speciaal voor deze voorstelling een keuken ingericht, waar beroepsspelers Evrim Akiygit en Sabine Beens het publiek ontvangen. Samen met vrijetijdsspelers Netty Dielissen-van Duren, Arianne de Jong en Youri Weijts-Hooijberg spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen en tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders.
“Ik ben de jongste van een gezin van negen. Het leven speelde zich af in de keuken waar ons moeder de scepter zwaaide. De keuken was het hart en wat er op je hart lag, besprak je in de keuken met ons moeder. Tegelijkertijd gaat de voorstelling over het hedendaags moederschap met de moeders die het allemaal zo perfect voor elkaar hebben en die dan ook nog tijd over hebben om op social media andere moeders fijntjes met hartjes en kusjes te wijzen op hun onvermogen”, aldus Vincent van den Elshout, artistiek leider en regisseur bij Paleis voor Volksvlijt. Tickets: verkadefabriek.nl/onsmoeder.