Wat zijn stinzenplanten? Hoe komen ze aan die naam en waar komen ze vandaan? Op 22 maart geeft Bert Vos antwoord op deze vragen.
Wat zijn stinzenplanten? Hoe komen ze aan die naam en waar komen ze vandaan? Op 22 maart geeft Bert Vos antwoord op deze vragen.

Lezing over stinzenplanten in SCC De Schans in den Bosch

Verenigingen

DEN BOSCH | Winterakonieten en sneeuwklokjes brengen al heel vroeg in het jaar wat vrolijkheid in tuin en park. Daarna komen boerenkrokussen, bosanemoontjes, de wilde narcis en de minder bekende bostulp. 

Veel van deze vroege bloeiers reken we tot de stinzenplanten. Maar wat zijn stinzenplanten eigenlijk? Hoe komen ze aan die naam en waar komen ze vandaan? Groei & Bloei afdeling ‘s-Hertogenbosch e.o. verzorgt een lezing met Bert Vos die vertelt over de geschiedenis van stinzenplanten aan de hand van mooie beelden. Hij legt uit over waarom en hoe ze tuinieren met stinzenplanten op landgoed Waardenburg en Neerijnen. Op dit landgoed verzorgt hij op 2 april ook een rondleiding met stinzenplanten in de hoofdrol.

Aanmelden verplicht

De lezing is op dinsdag 22 maart om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Schans aan de Troelstradreef 160 in Den Bosch. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 5 euro. Aanmelden vóór 15 maart is verplicht en kan via groeienbloeidenbosch@gmail.com, of telefonisch op 073-6412270. Kom alleen als je jezelf gezond voelt, de dan geldende coronamaatregelen zijn van toepassing. Kijk voor aanvullende informatie op de website: www.hertogenbosch.groei.nl.