Prestigieuze prijs lonkt voor Vers Vleesboerderij Savelkouls

EMPEL | Vorige week is bekend gemaakt dat Vers Vleesboerderij Savelkouls nog steeds kans maakt op de titel 'Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022'! Dit bedrijf, gevestigd in Empel, waar varkens van eigen boerderij worden gehouden, geslacht en het vlees ook wordt verwerkt en verkocht, behoort tot de top 5 kandidaten! Op 31 maart kiest de jury de grote winnaar, maar er is ook een publieksprijs waarvoor gestemd kan worden! 

Agrarisch Ondernemer van het jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. De titel wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt. De bekwame jury bestaande uit verschillende partijen, hebben uit de top 10 kandidaten de beste 5 gekozen. Vers Vleesboerderij Savelkouls is er daar één van! 

"Het is een uit de hand gelopen hobby", vertelt Henri Savelkouls

Boerderijwinkel
Varkensboer Henri Savelkouls is bijna 20 jaar geleden samen met zijn vrouw Jolanda de boerderijwinkel begonnen om meer uit zijn varkens te halen. Inmiddels is de winkel uitgegroeid tot een winkel van ruim 300 vierkante meter waar allerlei verse (vlees)producten worden verkocht. "Het is een uit de hand gelopen hobby", vertelt Henri.

Naast de grote titel wordt er op 31 maart ook een publieksprijs uitgereikt

"Waarom wij het verdienen om Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022 te zijn? Nou, wij hebben een uniek concept: we houden, slachten, verwerken en verkopen onze varkens op één plek. Deze korte keten is beter voor de dieren en dit komt weer ten goede aan de smaak van het vlees. Het uitgebreide assortiment van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs dat wij in onze vernieuwde winkel verkopen, trekt steeds meer consumenten naar onze boerderij. Samen met ons enthousiaste team proberen we de consumenten te blijven verrassen met nieuwe (h)eerlijke producten!", aldus Henri en Jolanda Savelkouls.

Naast de grote titel wordt er op 31 maart ook een publieksprijs uitgereikt. En daar heeft Vers Vleesboerderij Savelkouls stemmen voor nodig! "Dit zou toch wel een kroon op ons werk zijn. Dat is waar we het voor doen: blije en enthousiaste klanten!", benadrukt Lieke Savelkouls. Je kunt vanaf nu je stem uitbrengen via www.boerderij.nl/evenement/agrarischondernemer. Stemmen kan nog tot en met 30 maart 2022!