Alzheimer Café in De Hooghe Clock

DEN BOSCH | Op maandagavond 14 maart vindt in het in het restaurant van zorgcentrum Vivent De Hooghe Clock een nieuwe editie van Alzheimer Café plaats met als thema ‘Gedragsveranderingen bij dementie'.
Dementie gaat vaak gepaard met veranderingen in het gedrag. Er kan onder andere sprake zijn van initiatiefverlies, angst, prikkelbaarheid, onrust, opstandig gedrag en ontremming. Deze gedragsveranderingen kunnen leiden tot problemen in de omgang tussen degene met dementie en zijn of haar naasten. Hoe komt het dat het gedrag van iemand met dementie verandert? Welke factoren spelen hierbij een rol? Welke gedragsveranderingen komen veel voor bij dementie? En: hoe kun je hiermee omgaan, als naaste van iemand met dementie? Gastspreker is mevrouw. F. van Bergen, GZ-psycholoog JBZ Medische psychologie.
Het Alzheimer café vindt plaats in het restaurant van zorgcentrum Vivent De Hooghe Clock aan de Klokkenlaan 85 in Den Bosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Toegang is gratis en vooraf aanmelden niet nodig. Meer info: www.vivent.nl.