Debat ‘Queer of Regenboogstad ’s-Hertogenbosch?’

DEN BOSCH | Op vrijdag 11 maart gaan COC Noordoost-Brabant en Queer-kunst-collectief ‘Trek iets leuks uit’ met de Bossche politiek in gesprek over ‘Queer of Regenboogstad ’s-Hertogenbosch.’ Van 18.00 tot 20.00 uur vormt de Pleitzaal bij Huis73 het podium voor een debat. Het doel: afspreken waar de gemeentelijke politiek de aankomende vier jaar het verschil gaat maken voor de LHBTIQ+’ers in ’s-Hertogenbosch.
Vier jaar geleden werd tijdens dit debat een Regenboog Stembusakkoord gesloten. Nu is het doel om een aantal concrete afspraken te maken die waardevol zijn voor de LHBTIQ+-gemeenschap in ’s-Hertogenbosch. Of het nu gaat om straatintimidatie of veilig uitgaan, voorlichting op scholen of de vraag of ‘s-Hertogenbosch als Cultuurstad van het Zuiden ook de queer-cultuur omarmt, er zijn volop vragen aan de Bossche politiek te stellen. Doen zij mee om de stad nog kleurrijker te maken voor de LHBTIQ+-gemeenschap én bewoners in onze stad? Tijdens het debat zijn de volgende politici aanwezig: Mike van der Geld (D66), Eef van Opdorp (De Bossche Groenen), Eddie Altenburg-Collin (VVD), Bram Roovers (SP), Hessel Bos (GroenLinks), Eileen Samshuijzen (Partij voor de Dieren), Yvonne van Zaalen (CDA), Adriana Hernandez (50PLUS), Monique Parijs (Bosch Belang), Pieter Paul Slikker (PvdA), Johan Kouwenberg (Rosmalens Belang) en Arjen van Silfhout (Volt). Ook geïnteresseerden zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. Aanmelden kan kosteloos door te mailen naar info@cocnoordoostbrabant.nl.

Overzicht vervoers-mogelijkheden

DEN BOSCH | Iedere inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch moet gebruik kunnen maken van betaalbaar vervoer. Dat is één van de acties uit het actieplan Duurzame Mobiliteit. De afgelopen periode heeft de gemeente hard gewerkt aan een overzicht met alle beschikbare mogelijkheden om te reizen in onze gemeente. Dat was er namelijk nog niet en daar bleek wel behoefte aan te zijn. Vooral onder senioren. De flyer met daarin een handig overzicht is vanaf heden te vinden bij de verschillende Koo-wijkpleinen. Het overzicht wordt binnenkort ook verder verspreid via onder andere huisartsen, wijkcentra en ook scholen in onze gemeente. Ook is het overzicht binnenkort online beschikbaar en wel via de website van Koo: www.kijkopkoo.nl.
Wethouder Ufuk Kâhya vertelt: "Elke inwoner moet comfortabel van A naar B kunnen reizen. Dat geldt ook voor mensen met een smallere beurs of een beperking. Daarom werken we stap voor stap aan het toegankelijk maken van vervoer voor iedereen. In onze gemeente hebben we al veel mogelijkheden. Nu geven we onze inwoners in een oogopslag een overzicht daarvan. Zodat ze zelf een keuze kunnen maken welke vorm het beste bij hen past”.