Liedewij Welten (rechts) was een van de uitblinkers bij HC Den Bosch tegen AH & BC. De doelpunten werden gemaakt door Imme van der Hoek, Pleun van der Plas, Joosje Burg en Noor Omrani.
Liedewij Welten (rechts) was een van de uitblinkers bij HC Den Bosch tegen AH & BC. De doelpunten werden gemaakt door Imme van der Hoek, Pleun van der Plas, Joosje Burg en Noor Omrani. Foto: Henk van Esch

Dubbele winst voor HC Den Bosch Dames 1

Sport

DEN BOSCH | HC Den Bosch Dames 1 kan terugkijken op een bijzonder geslaagd weekend. Vrijdagavond werd in eigen huis met 4-2 gewonnen van AH & BC uit Amsterdam en zondagmiddag was Bloemendaal niet opgewassen tegen de dadendrang van de Bossche dames (4-0).

Aanstaande zondag wacht het team opnieuw een thuiswedstrijd als Kampong op bezoek komt.
De heren van HC Den Bosch gingen donderdag in eigen huis onderuit tegen HGC. Het werd 1-3 voor de bezoekers. Zondag kreeg de ploeg van coach Eric Verboom al kans op eerherstel in de uitwedstrijd tegen Pinoké. Door goals van Tijmen Reijenga, Ruben Versteeg en Hidde Parlevliet leken de Bosschenaren lange tijd de overwinning binnen te gaan slepen, maar uit een benutte strafcorner wist Pinoké alsnog een gelijkspel af te dwingen (3-3). Donderdag neemt Heren 1 HC Den Bosch het in Nijmegen op tegen NMHC in de kwartfinale van de Goldcup.

Verslaggever gezocht

Hou jij van hockey en heb je een goed gevoel voor taal? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken! Voor het wekelijkse verslag van het eerste dames- en herenteam van HC Den Bosch zijn wij met spoed op zoek naar een enthousiaste verslaggever (man/vrouw). Denk jij die persoon te zijn die onze lezers wekelijks op de hoogte houdt van het wel en wee van beide vaandelteams van HC Den Bosch? Stuur dan een mail met motivatie naar bosscheomroep@talvimediacentrum.nl.