Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur presenteert de BAS het Ontmoetingscafé in SCC de Biechten. Senioren zijn dan van harte welkom om te komen kaarten, sjoelen, biljarten of gewoon lekker wat te kletsen.
Iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur presenteert de BAS het Ontmoetingscafé in SCC de Biechten. Senioren zijn dan van harte welkom om te komen kaarten, sjoelen, biljarten of gewoon lekker wat te kletsen. Foto: BAS

BAS biedt ruim aanbod leuke activiteiten voor Bossche senioren

Verenigingen

DEN BOSCH | De BAS (Biechten Actieve Senioren) is gelukkig weer volledig in bedrijf. Alle activiteiten draaien op volle toeren en dus kun je ook weer opteren om eens een keertje vrijblijvend een proefles mee te komen doen.

Een lesje Zumba bijvoorbeeld, Tai Chi of Yoga, een middagje tekenen en schilderen of patchworken, ga aan de slag met Frans of Spaans of Italiaans, kom gezellig bloemschikken, dansen, of een middagje schaken. Het kan allemaal bij de BAS. Het aanbod is zeer uitgebreid, dus zit er altijd wel iets tussen dat bij jou past. Kijk gewoon eens op de website www.basdebiechten.nl, maak een keuze en meld je aan voor een proefbijeenkomst! Op de balie van Sociaal Cultureel Centrum de Biechten aan de Vincent van Goghlaan 1 in Den Bosch ligt ook een folder met een overzicht van alle activiteiten. Daarin staan natuurlijk ook per activiteit de telefoonnummers van de docenten en/of begeleiders bij wie je je kunt aanmelden.

Ontmoetingscafé

Naast deze vaste cursussen en workshops, ben je als senior ook van harte welkom bij de bingomiddagen die regelmatig op woensdag worden gehouden, of elke donderdagmiddag bij het Ontmoetingscafé in de barruimte van SCC de Biechten. Daar kun je wekelijks van 14.00 tot 16.00 uur gezellig komen kaarten, sjoelen, biljarten of gewoon lekker wat kletsen onder het genot van een hapje en een drankje dat je overigens wel zelf moet betalen.

Slim op pad

De komende periode is er ook weer een activiteit die samen met SeniorWeb wordt georganiseerd. Alle senioren zijn ook daar van harte welkom bij. Op vrijdag 25 maart kun je van 10.30 tot 12.00 uur deelnemen aan de presentatie ‘Slim op pad’. De vrijwilligers van SeniorWeb leggen je dan stap voor stap uit hoe je slim op pad kunt gaan met gebruik van je smartphone. Ze laten onder andere een aantal hulpmiddelen zien voor plaatsbepaling en het plannen van wandel- of fietsroutes. Ook wijzen ze je ook op een aantal leuke en/of nuttige apps die er zijn voor als je te voet of op de fiets onderweg bent. Tot slot geven de vrijwilligers een korte presentatie over een voor velen nieuwe hobby: geocaching. De kosten voor het bijwonen van deze presentatie bedragen 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Voor deze presentatie kunt u zich aanmelden bij Annette Gladdines op telefoonnummer 06-20356366, of mailen naar agladdines@home.nl..

Kijk voor aanvullende informatie over de vereniging op de website: www.basdebiechten.nl.