Niet elk kind kan vanzelfsprekend deelnemen aan culturele activiteiten. Dat komt bijvoorbeeld omdat er thuis geen geld voor is.
Niet elk kind kan vanzelfsprekend deelnemen aan culturele activiteiten. Dat komt bijvoorbeeld omdat er thuis geen geld voor is.

Gemeente maakt zich sterk voor ‘cultuur voor elk kind’

Politiek

DEN BOSCH | Het is belangrijk dat elk kind de kans krijgt om kennis te maken met cultuur. Cultuur helpt hen in het ontdekken van hun talenten en de ontwikkeling daarvan. 

De gemeente daagt daarom cultuurmakers en andere organisaties uit om met vernieuwende initiatieven te komen voor kinderen tot 18 jaar. Daarvoor is er de nieuwe subsidieregeling ‘Innovatie Gelijke Kansen & Cultuur’. Daarmee wil de gemeente culturele initiatieven mogelijk maken die kinderen bereiken die nu minder in aanraking komen met cultuur. Vanaf 15 maart kunnen maatschappelijke en culturele organisaties en individuen in hier gebruik van maken.

Belemmeringen wegnemen

Ufuk Kâhya, wethouder Talentontwikkeling: “‘s-Hertogenbosch staat bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kans op het ontdekken en ontwikkelen daarvan. Ieder kind verdient dat wel. Wij willen hun zelfvertrouwen stimuleren, hun horizon verbreden en hen laten opgroeien in een stabiele omgeving. We willen belemmeringen wegnemen en hen positieve ervaringen op laten doen. Met de nieuwe subsidieregeling zetten we een mooie stap als het gaat om een gelijke kans op het beleven en beoefenen van cultuur.”

Kijk op www.s-hertogenbosch.nl/subsidies voor meer informatie over de subsidieregeling. Daar kun je ook een aanvraag indienen.