Tim Akkerman, Dorona Alberti en het Metropole Orkest brengen de meest iconische songs van de James Bond-films in dit theaterconcert
Tim Akkerman, Dorona Alberti en het Metropole Orkest brengen de meest iconische songs van de James Bond-films in dit theaterconcert

Van klassiek tot pop bij Theater aan de Parade

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Op de historische fundamenten wordt gebouwd aan het nieuwe Theater aan de Parade. Tot aan de opening in 2023 is Theater aan de Parade te gast bij onder andere de Brabanthallen, Jheronimus Bosch Art Center, Willem Twee Toonzaal, Willem Twee Poppodium en Podium Azijnfabriek. Fantastische podia waar de komende maanden flink geëxperimenteerd wordt op het gebied van muziek en ook de vertrouwde klassiekers te horen zijn.   

Muziek is bij uitstek het medicijn om je uit de waan van de dag te halen en het leven te vieren. De programmeurs van Theater aan de Parade tippen graag een aantal mooie recepten.

Van klassiek tot pop
Remy van Kesteren
Harpist Remy van Kesteren brengt klassiek en pop op wonderbaarlijke wijze samen. Remy en zijn robotorkest spelen eigen composities en covers. De regie is in handen van niemand minder dan Eric Corton.

Metropole Orkest speelt James Bond
Dit is smullen voor de echte 007 fans. Tim Akkerman, Dorona Alberti en het Metropole Orkest slaan de handen ineen en dompelen zich onder in de wereld van spionage en glamour in dit speciale programma ‘The Music from James Bond’.

Pop
3J’s U2 Tour
In 2016 kropen de 3J’S tijdens de ‘Vrienden van Amstel Live’ in de huid van de band U2. Hun optreden werd zó enthousiast ontvangen dat het drietal besloot een theatershow te maken rond U2-album ‘The Joshua Tree’. De tour werd, tot hun eigen verbazing, de grootste en meest bezochte tour die ze óóit deden en ze komen nu dus terug naar de Brabanthallen.

Guilty Pleasure Hits
Guilty Pleasures, wie heeft ze niet? Liedjes die je luidkeels onder de douche zingt of in je auto meebrult en waarbij stilzitten onmogelijk is. Frontman Pieter van der Zweep en zijn liveband brengen de grootste (inter)nationale Guilty Pleasures ten gehore als ‘Never gonna give you up’, ‘Wake me up before you go-go’ en ‘Call me maybe’. Schuif je schaamte opzij en geniet van een heerlijk en fout avondje uit! Met na afloop een spetterende afterparty met 538 Die Verrückte Stunde.

Wereldmuziek
Joris Linssen en Caramba
Haalden de vijf muzikale vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, dit keer blijven ze dichterbij huis. Uit alle hoeken van ons land verzamelden zij regionale pareltjes in streektaal of stadsdialect, die met een pittig Caramba-sausje zijn overgoten. Een dampende en ontroerende show vol Mexicaanse pit.

Fernando Lameirinhas
Na een fantastische carrière van 57 jaar neemt de Portugese singer-songwriter Fernando Lameirinhas afscheid. Hij brengt nog één keer de ziel van Portugal tot leven met het theaterconcert Melody Man.

Lunchpauzeconcerten
Even iets heel anders dan de pauzewandeling of de boterham achter de computer: de lunchpauzeconcerten in de Willem Twee Toonzaal. Je maakt kennis met het talent van de toekomst zoals Noek met haar loepzuivere stem, het LIM Ensemble of het swingende Lageira del Sol. Deze muzikale hoogvliegers gaan door tot je wel een staande ovatie móet geven.

Opera op zondag
Een beter begin van de zondagochtend kun je je niet wensen. Met koffie en gebak genieten van een intiem en sfeervol concert van Internationale Vocalisten Concours (IVC) prijswinnaars als tenor Ilja Aksionov en pianist Gustas Raudonius of mezzosopraan Ema Nikolovska en pianist Michael Sikich.

Praktische informatie:
Kijk voor het volledige programma op theateraandeparade.nl en bestel je tickets voor een van deze muzikale hoogstandjes.