Het evenement 'Oranjekade' aan de Tramkade in Den Bosch wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.
Het evenement 'Oranjekade' aan de Tramkade in Den Bosch wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Oranjekade maakt comeback op Koningsdag 2022 in Den Bosch

Human Interest

DEN BOSCH | Twee jaar van uitstel vanwege corona hielden organisator Ivo Dierx en zijn team niet tegen: “We hebben al in november vorig jaar de knoop doorgehakt om het gewoon te gaan organiseren voor dit jaar. Dit genomen risico heeft ons een voorsprong gegeven. We zijn er klaar voor hebben er ongelooflijk veel zin in om de Bosschenaren in het oranje te zien feesten op onze Tramkade”.

Oranjekade aan de Tramkade in Den Bosch wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Van Zuid Events. Voorgaande edities werden ruim 3.000 bezoekers verwelkomd op de Bossche Tramkade, waar Koningsdag werd gevierd rondom drie stages met verschillende muzikale genres, maar waar ook een hoop creativiteit te vinden was. Ook dit jaar zijn er drie muziek area’s op het festivalterrein rondom de Kaaihallen te vinden. In de Kaaihallen zelf kan helaas niet gefeest worden, daar hebben de skaters van World Skate Centre (WSC) hun intrek genomen. Er worden twee podia gebouwd op de Tramkade; eentje naast de silo’s waar de collectieven Adoda Music en Spatial Collective de house & techno-area zullen hosten met onder andere dj’s Rene Wise uit de UK en Abstract Division. Daarnaast komt er een compleet nieuwe area -Het Eiland - waar onder andere de collectieven KD Soundsystem, Boomshakalak Soundsystem en Snikheet Soundsystem het publiek mee zullen nemen op een reis langs de kades van verschillende tropische bestemmingen en ‘guilty pleasures’. Bovendien zal de Bossche Brouwers aan de vaart afgebroken worden door niemand minder dan de de mannen van De Likt en de Bossche funky rock ‘n roll band Sonny Ragg. Ook anders dan voorgaande jaren, is het festival alleen toegankelijk voor 18+ omdat er minder ruimte beschikbaar is op de Tramkade vanwege de komst van de Skatehal.

“Verder is er in 2022 zeker ruimte voor creativiteit”, vertelt Manon Burgerhof, marketing manager bij Van Zuid Events. “We zijn nog op zoek naar leuke ideeën en initiatieven van Bosschenaren, die we graag een plekje geven op het middenplein van het festivalterrein. Dus zijn er mensen die een ster in creatief toekomst voorspellen zijn, of is er iemand met een mobiel polsstokhoog snorkel-bad of een verschrikkelijke vintage verkleed caravan? Mail je planen/ideeën dan voor 30 maart 2022 naar manon@vanzuidevents.nl.

Oranjekade vindt plaats op woensdag 27 april 2022 (Koningsdag) van 14.00 tot 00.00 uur op de Tramkade in Den Bosch. Kaartverkoop: www.oranjekade.com.