DUFFHUES is niet alleen musicus, maar ook filmkunstenaar en auteur. Hij legt voortdurend verbindingen in zijn werk.
DUFFHUES is niet alleen musicus, maar ook filmkunstenaar en auteur. Hij legt voortdurend verbindingen in zijn werk. Foto: Nikki Nijsten

Bossche singer-songwriter DUFFHUES presenteert nieuw album plus verhalenbundel

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De Bossche singer-songwriter Niels DUFFHUES presenteert op donderdag 24 maart in de Willem Twee Toonzaal niet alleen een nieuw album, maar ook zijn eerste verhalenbundel.

Het nieuwe album - zijn negende alweer - heeft als titel ‘MURDER CALL’. Een album vol duister verhalende songs en een rauwe mono sound. Deze avond brengt DUFFHUES een aantal nieuwe en oude songs ten gehore. Daarnaast presenteert hij deze avond zijn eerste bundel met korte verhalen en andere teksten. Laat je door DUFFHUES op eigenzinnige wijze meevoeren naar een uniek universum.

Klinkende zwarte parels

Sinds 2001 verrijkt DUFFHUES de wereld met zijn duister verhalende songs, roestig bruine stemgeluid en rauwe performance. Met een doorgewinterd repertoire van moordballades, verknipte blues, mystery songs en overpeinzende folk is hij een verhalenverteller als geen ander. DUFFHUES is een singer-songwriter van het stevige soort. Hij speelt geen lieve liedjes, maar slaat het publiek met klinkende zwarte parels om de oren alsof zijn leven ervan afhangt.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 maart. Aanvang: 20:15 uur. Entree: 10 euro. Meer info en kaartverkoop: www.willem-twee.nl/alle-activiteiten/duffhues.