Muzikant, troubadour én verteller Gery Groot Zwaaftink trakteert de aanwezigen zondag op het verhaal over ‘de man zonder geluk’. Daarnaast zingt hij deze middag ook een mooie ballade. (Foto: Geert de Groot)
Muzikant, troubadour én verteller Gery Groot Zwaaftink trakteert de aanwezigen zondag op het verhaal over ‘de man zonder geluk’. Daarnaast zingt hij deze middag ook een mooie ballade. (Foto: Geert de Groot) Foto: Geert de Groot

Muzikale verhalenmiddag bij Huis73 op Wereldverteldag

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Zondag 20 maart is het Wereldverteldag, een dag dat over de hele wereld verhalen rond gaan in alle talen. Na twee jaar digitaal, dit jaar gewoon weer op de planken!

Het thema van dit jaar ‘Verloren & Gevonden’ biedt ruimte voor een mooi scala aan vertellingen. Van romantisch tot spannend, van lichtvoetig tot serieus. Het programma van Het Lopende Vuur wordt uitgevoerd door vertellers uit verschillende windstreken; ook in Den Bosch is het immers Wereldverteldag. 

Madeleine Nieuwlaat

Madeleine Nieuwlaat komt van over de grens, uit Vlaanderen, om deze middag twee bijzondere verhalen uit de klassieke oudheid te vertellen, over machtige koningen, preutse koninginnen en intieme kostbaarheden.

Gery Groot Zwaaftink

Gery Groot Zwaaftink, met hart en ziel muzikant, troubadour én verteller maakt de reis vanuit de Achterhoek. Naast een mooie ballade trakteert hij de aanwezigen op het verhaal over ‘de man zonder geluk’. En dat zullen niet de enige verhalen zijn, er staan er meer in het draaiboek. De middag wordt opgeluisterd met muziek en liedjes van Imke Dekker.

Praktische informatie

De Hofzaal van Huis73 aan de Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch is de plaats waar je deze vertelmiddag kunt meemaken. Het programma duurt van 14.30 tot 17.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur. De entree is vrij, vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Reserveren: info@hetlopendevuur.nl. Meer info: www.hetlopendevuur.nl.