De Kiek weer geopend na verbouwing

DEN BOSCH | Maandag is Koo-wijkplein De Kiek aan de Dageraadsweg 39 in Den Bosch heropend. Het wijkplein werd sinds januari verbouwd. De Kiek is opgeknapt, zodat het weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. Vanaf nu staan medewerkers en vrijwilligers van het wijkplein weer klaar om inwoners te helpen met informatie en advies. Zij kunnen bij Koo terecht met vragen en problemen in het persoonlijke leven. Koo geeft informatie en advies over: zorg en hulp, jeugd en gezin, opleiding en werk, geld en administratie, wonen en vervoer, en meedoen en meehelpen.  

Enthousiaste zangers gezocht

DEN BOSCH | De Duketown Barbershop Singers (DBS) uit Den Bosch willen bijzonder graag het koor uitbreiden met een tiental nieuwe leden. Met name voor de stemsoorten bas en bariton wordt versterking gezocht. Het koor - een gezellige en gedreven groep van zo'n 25 personen - zing vierstemmig en treedt regelmatig op. Daarnaast gaan de Duketown Barbershop Singers elke twee jaar naar een conventie om te wedijveren met andere koren. Iedereen is van harte welkom bij het koor en je krijgt de gewenste ondersteuning en support. Er wordt op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur gerepeteerd op het Dieze College (ingang ter hoogte van de Bilderdijkstraat 20) in Den Bosch. Voor meer informatie: info@duketownbarbershopsingers.nl.

Op bezoek op een Romeins toilet

DEN BOSCH | Het Nederlands Klassiek Verbond afdeling Den Bosch presenteert op woensdag 23 maart om 20.00 uur een lezing in Wijkgebouw De Slinger aan de Jan Schöfferlaan 3 in Den Bosch. Leden hebben gratis toegang, andere belangstellenden betalen 5 euro. Thee/koffie kost 1,50 euro. Waar gingen de miljoen inwoners van het antieke Rome naar het toilet? En hoe zagen deze toiletten uit? Sinds enige jaren onderzoekt spreekster dr. Gemma Jansen samen met zo'n 20 collega's uit Rome de toiletten van de metropool. De 67 toiletten, die op dit moment bekend zijn, leveren een schat aan informatie over het dagelijks leven in deze grote stad. Ze laten zien hoe de Romeinen dachten over privacy, wat de stand van hygiëne was en bijvoorbeeld hoe bijgelovig men was. Ook technische aspecten, zoals wateraanvoer en riolering, komen aan bod.