Beweeg Je Fit bestaat uit een groep van meer dan 350 actieve sporters van 50 jaar en ouder.
Beweeg Je Fit bestaat uit een groep van meer dan 350 actieve sporters van 50 jaar en ouder. Foto: Beweeg je Fit

Beweeg je Fit: Bossche sportclub voor vijftigplussers

Sport

DEN BOSCH | ‘Beweeg je Fit’ is een sportvereniging met een zeer laagdrempelige instap voor vijftigplussers uit Den Bosch en omgeving. De vereniging bestaat al meer dan 25 jaar en verzorgt overdag uiteenlopende sporten voor zo’n 350 actieve leden. 

Het thuishonk van ‘Beweeg je Fit’ is Sportpark Noord aan Het Wielsem 2 in de wijk Hambaken. Een van de sporten die de vereniging graag speciaal onder de aandacht wil brengen is ‘dynamic tennis’. Een razend snel spelletje waarbij u aan uw conditie werkt zonder dat u het door heeft. Het spel wordt binnen gespeeld op een badmintonveld, maar het net hangt op tennishoogte. Het racket is kleiner dan een tennisracket en ongeveer net zo licht als een badmintonracket. De bal (een foam bal) heeft de grootte van een tennisbal, maar dan veel zachter. Deze sport is daardoor zeer geschikt voor mensen die problemen hebben met een zwaar racket of te snelle acties. Rackets en ballen worden beschikbaar gesteld door de vereniging.

Praktische informatie

Op woensdag en vrijdag worden er onderlinge wedstrijdjes gespeeld, waarbij regelmatig wordt gewisseld van partner. Op donderdag wordt er ook training en instructie gegeven. Tijd: woensdag van 10.30 tot 12.00 uur, donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en vrijdag van 08.45 tot 10.15 uur. Loop gewoon eens binnen of doe eens dagje mee. Kijk voor aanvullende informatie en het complete sportaanbod op de website: www.beweegjefit.nl.