Op zondag 10 april verzorgt gids Jules Faber de stadswandeling 'Ontdek de geheimen van 's-Hertogenbosch'. Vertrek vanaf het Centraal Station.
Op zondag 10 april verzorgt gids Jules Faber de stadswandeling 'Ontdek de geheimen van 's-Hertogenbosch'. Vertrek vanaf het Centraal Station.

Ontdek de geheimen van de stad ’s-Hertogenbosch

Historie

DEN BOSCH | De oude binnenstad van ’s-Hertogenbosch verbergt veel geheime boodschappen, die zichtbaar worden als je weet hoe je er naar moet kijken. Op zondag 10 april vertelt gids Jules Faber je er alles over tijdens de stadswandeling ‘Ontdek de geheimen van ‘s-Hertogenbosch’.

Waarom kijkt de draak naar het centrum? Hij moet toch de indringers afschrikken en de stad beschermen en dus de andere kant opkijken. En waarvoor staat er op het stadhuis een windvaan in de vorm van een zwijnskop? Weet u waarom de put juist op die plek op de markt staat en waarom de Mariakapel zich links van de hoofdingang van de Sint Jan bevindt en niet rechts? En wat betekenen de wildemannen in het stadswapen van ’s-Hertogenbosch? De deelnemers aan de stadswandeling bezoeken ook de muurfresco van Jeroen Bosch en gaan op zoek naar symbolen en tekens van de Zwanenbroeders, Gaffel broederschap, Vrijmetselaars, leylijnen en drakenlijnen, die op tal van plekken in de Bossche binnenstad te vinden zijn.

Praktische informatie

Vertrekpunt van de wandeling is de hoofdingang van het Centraal Station in Den Bosch. De stadswandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Er zijn wel kosten aan de wandeling verbonden. Vooraf aanmelden bij Jules Faber via jlfaber@hetnet.nl.