Ook het Vels Trio uit het Verenigd Koninkrijk is toegevoegd aan de line-up van Jazz in Duketown 2022.
Ook het Vels Trio uit het Verenigd Koninkrijk is toegevoegd aan de line-up van Jazz in Duketown 2022.

Nieuwe namen Jazz in Duketown bekendgemaakt

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Na twee aangepaste edities is Jazz in Duketown dit jaar gelukkig weer te vinden in de binnenstad van Den Bosch en kan er weer live publiek aanwezig zijn. Ook dit jaar heeft het grootste gratis jazzfestival van Nederland, dat plaatsvindt van 3 tot en met 6 juni 2022, een waanzinnige line-up samengesteld. Aan de al aangekondigde namen zijn nu Typhoon, Donny McCaslin (US), Vels Trio (UK), Lucy Woodward & Henrey Hey (US), Antoine Boyer & Yeore Kim Quartet (FR), Hans Dulfer en vele anderen toegevoegd.

Afgelopen jaar was Typhoon aanwezig bij de online editie van Jazz in Duketown. Gelukkig is hij er dit jaar opnieuw bij en kan hij de Parade laten ontploffen met zijn hiphop, jazz, funk en world. Op de Parade is dit jaar ook het Paradox Jazz Orchestra, met Artist in Residence Teus Nobel, te vinden. Deze zeventienkoppige bigband voert bijzondere en tijdloze jazzcomposities van Nederlandse componisten opnieuw uit. Aan de voet van Sint-Jan openen Rilan & the Bombadiers op vrijdagavond het festivalprogramma op de Parade met een lekker mix van funk, soul en pop.

Programma op de Markt

Op de Markt zal tenorsaxofonist Donny McCaslin (US) laten horen waarom hij een van de besten in zijn vak is. McCaslin was de bandleider tot wie David Bowie zich wendde voor zijn onvergetelijke zwanenzang ‘Blackstar’, het meesterwerk dat uitkwam net voor het overlijden van de poplegende. Op dit plein hoor je ook Purple is the Color (AUT/CZE). Met nummers die soms minimalistisch en dan weer explosief klinken, creëert deze groep een sound die tegelijkertijd eigentijds en vertrouwd klinkt.
Antoine Boyer & Kim Yeore Quartet (FR) mogen niet ontbreken op dit podium. Wat de muziek van gitarist Boyer zo aantrekkelijk maakt, is de wijze waarop hij zijn gedoseerde virtuositeit en invloeden uit de ‘zigeuner jazz’ combineert met eigentijdse inspiratiebronnen.

Overige namen

Andere namen die tijdens het Pinksterweekeinde naar Den Bosch komen zijn Janne Schra, Hans Dulfer, Conic Rose (DE), Tijn Wybenga AM.OK, Lucy Woodward & Henry Hey ‘The Guests’ (US), Nate Wooley Columbia Icefield (US), Nueva Manteca, S!R & Jennie Lena en vele anderen. Eerder kondigde Jazz in Duketown al de komst aan van Ghost-Note (US), Cyrille Aimée (FR), Gallowstreet & Pynarello, Yaron Herman Trio (ISR), blackwave. (BE), Dragonfruit en Jasper Blom.

Bekijk volledig programma op de website

Het volledige programma en extra informatie over de artiesten en het festival is te vinden op de website: www.jazzinduketown.nl.