De tentoonstelling is ingericht door dochter Melissa met als doel een passende nieuwe bestemming te geven aan Mia (foto) haar levenswerk.
De tentoonstelling is ingericht door dochter Melissa met als doel een passende nieuwe bestemming te geven aan Mia (foto) haar levenswerk.

Nalatenschap Bossche kunstenares tentoongesteld in Wassenaar

Kunst en cultuur

DEN BOSCH/WASSENAAR | De tentoonstelling ‘Aarde, Water, Vuur’ in Wassenaar is een ode aan het artistiek vakmanschap en de kunstzinnige geest van beeldend kunstenares en docent Mia van Mensvoort-van Gruijthuisen (1944-2019) uit Den Bosch.

De carrière van Mia omvat eigen werk en een lange loopbaan als gedreven en inspirerend docent. Haar artistieke expressie uitte zich in een verscheidenheid aan materialen en disciplines. Toch is keramiek altijd de kern van haar kunstenaarschap gebleven. Een deel daarvan is nu vanuit nalatenschap te zien in een interactieve expositie in Wassenaar bij Galerie Bieb in de bibliotheek. De tentoonstelling zal in het bijzonder (oud)cursisten van Mia aanspreken. Een kleine halve eeuw heeft zij in Den Bosch lesgegeven. In haar lessen wist zij moed en vrijheid te geven aan haar cursisten om zelf op ontdekking te gaan. 

Inspiratiebijeenkomst

Zaterdag 9 april om 14.00 uur is er bij Galerie Bieb een inspiratiebijeenkomst bij deze expositie. Vooraf aanmelden via info@obvw.nl. De expositie is daarna nog tot en met 9 mei in de bieb te bewonderen. Tentoongestelde objecten zijn ter overname. Deze worden verkocht, geruild en vergeven. Gelden komen ten goede van een troostrijk bloemstuk en het Vicky Brownhuis.