Voorstelling DWAAS, een eerbetoon aan Franciscus

DEN BOSCH | Op zondag 24 april brengt theatermaker en verteller Godfried Beumers zijn voorstelling DWAAS ten tonele bij Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch.

In de voorstelling DWAAS zien we, door de ogen van een dwaas, hoe Franciscus van Assisi's tijdgenoten - een brallerige legerkapitein, een onervaren minnaar, een bange knecht én Zuster Dood - zonder enige schaamte over deze populaire heilige vertellen. Aanvang: 15.00 uur. Entreeprijs: 15 euro. Tickets zijn te bestellen via shop.franciscaansebeweging.nl.

De Franciscaanse Beweging (FB) verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen plek is.