Proef de Buurderij in Plein Oost

DEN BOSCH | Ontmoet op woensdag 6 april van 16.30 tot 18.30 uur de boeren en proef hun producten tijdens 'Proef de Buurderij' in Plein Oost aan de Van Broeckhovenlaan 4A in Den Bosch.
Ontmoet de boer die jouw groente verbouwd, brood bakt, koeien melkt, zuivel maakt, de bijen voor de honing houdt, de taarten bakt, de verpakkingsvrije maaltijd kookt, de micro-groenten laat ontkiemen, de wilde groentes plukt, paddenstoelen kweekt, de appels oogst, theeën samenstelt en natuurlijk het graan voor ons meel verbouwd. Ze zijn er allemaal om jullie te ontmoeten en te vertellen over de producten die zij maken. Ze bieden ook hun producten ter plekke te koop aan. Er is van alles te proeven, dus zorg dat je nog niet gegeten hebt!
Buurderij Den Bosch biedt van meer dan 20 duurzame ondernemers producten aan. Bestel je boodschappen online op buurderijdenbosch.nl en kom woensdag 6 april kennismaken. De Buurderij is een sociaal duurzaamheidsinitiatief om de verkoop van lokaal geproduceerd veelal biologisch voedsel te promoten en daarmee de footprint zo klein mogelijk te houden. Je koopt direct in bij de lokale ondernemer zonder tussenhandel.

'Girlpower event' bij Scouting P&P

DEN BOSCH | Vraag (oud)scoutingmeiden en hun ouders naar hun ervaringen bij scouting en je krijgt altijd inspirerende verhalen te horen. Iedereen heeft wel iets moois bij scouting geleerd. Zoals verantwoordelijkheid nemen voor anderen, samenwerken, uitdagingen durven aangaan en ontdekken dat je plezier beleeft aan met elkaar iets creëren. Om alle meiden uit Den Bosch de kans te geven om kennis te maken met scouting, presenteert Scouting P&P op zaterdagmiddag 9 april een 'girlpower event' waarbij je kunt deelnemen aan spellen, kampvuur stoken, paracord knopen, een obstacle run, living statues maken en meer. Tijdens dit evenement laat scouting Petrus en Paulus meiden ervaren dat je bij scouting hele toffe dingen doet die je nog nooit meegemaakt hebt! Tussen 14.30 en 17.30 uur kun je binnenlopen om deel te nemen aan een of meerdere stoere en creatieve outdoor-activiteiten. Deelname is gratis voor iedereen van 10 tot en met 14 jaar. Aanmelden kan door je naam, leeftijd en telefoonnummer van je ouders te mailen naar guidon@nognooitmeegemaakt.nl. Het 'girlpower event' vindt plaats bij het scoutinggebouw van P&P aan het Kruisbroedershof 29 in Den Bosch.