Turven Liam en Lynn mochten afgelopen zaterdag hun hun helden van Dukes 1 het veld mee op begeleiden. (Foto: Wilco Kunnen)
Turven Liam en Lynn mochten afgelopen zaterdag hun hun helden van Dukes 1 het veld mee op begeleiden. (Foto: Wilco Kunnen) Foto: The Dukes

Dukes Turven laten zich zien

DEN BOSCH | De Turven (6- en 7-jarigen) van rugbyclub The Dukes zijn met een groot aantal en daarom kunnen ze niet altijd allemaal meedoen aan één toernooi. Dit weekend werd daarom wederom gekozen voor een gesplitste variant.

door Dirk Kooter en Naud Becker

De ene helft daalde af naar Rugbyclub The Vets in Valkenswaard voor een Districtsdag en de andere helft verzamelde zaterdagochtend voor een reisje naar de Rotterdamse Rugby Club voor een heuse Bondsdag. Op beide evenementen hebben de Turven laten zien dat ze iedereen aankunnen met ontzettend mooi rugby, ongeacht in welke samenstellingen wordt gespeeld. Bij terugkomst op de club volgde nog een mooi moment. Na jaren van afwezigheid vanwege COVID-18 was het eindelijk weer zo ver: twee Turven mochten vol trots mee het veld op lopen met Dukes 1. De eer voor deze eerste wedstrijd was voor Liam en Lynn. Voorafgaand aan de volgende thuiswedstrijd van Dukes 1 mogen opnieuw twee Turven hun helden het veld op begeleiden. Volgende week spelen de Turven toernooitjes in Etten-Leur en Delft.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar en wil jij ook vier weken meetrainen met de jongste jeugd van The Dukes? Ga dan naar www.dukesrugby.nl en meld je aan als intro lid. Het eerstvolgende instroommoment is na de meivakantie.