De inspiratie voor de eerste single Slow Lane van Holi Fools ontstond op reis en de single is dan ook een echte 'road song' geworden.
De inspiratie voor de eerste single Slow Lane van Holi Fools ontstond op reis en de single is dan ook een echte 'road song' geworden. Foto: Holi Fools

Nieuwe Bossche band Holi Fools brengt eerste single uit en gaat op tour

Human Interest

DEN BOSCH | Op vrijdag 8 april brengt de nieuwe Bossche band Holi Fools hun eerste single Slow Lane uit. 

De band ontstond in Frankrijk in de luwte van de coronacrisis tijdens de eerste lockdown. Romee Cooler en Ruud Fieten, die in het noorden van het land zijn strepen als artiest al verdiend heeft, waren met hun busje op reis naar Marokko, maar kwamen vast te zitten in Frankrijk. Bovenop een berg in de Ardèche maakten zij een begin aan de eerste liedjes. De single Slow Lane gaat over niet meedoen met de ratrace en de tijd nemen om aandacht te geven aan alle verhalen die zich om je heen afspelen. De inspiratie voor Slow Lane ontstond op reis en de single is dan ook een echte ‘road song’ geworden.

High-end DIY folk 

De muziek van Holi Fools is volgens het duo het beste te omschrijven als ‘High-end DIY folk’. Romee en Ruud zijn zelf dan ook echte ‘Do It Yourself-ers’. Zo nemen zij hun muziek op in een zelfgebouwde houten yurt op Minitopia in Den Bosch, te midden van een eetbare tuin. Nu de coronamaatregelen even niet gelden, kan het duo weer gaan spelen en maken zij zich klaar voor de eerste echte festivalzomer sinds twee jaar. In april kan je Holi Fools al aanschouwen in onder andere de Bunker in Gemert en op Paaspop in Schijndel.

Luister hier alvast een stukje van Slow Lane: https://www.youtube.com/watch?v=iN-PrKgehhg