Luidkeels meezingen tijdens de zesde editie van 'Den Bosch Zingt... Op de Parade!'.
Luidkeels meezingen tijdens de zesde editie van 'Den Bosch Zingt... Op de Parade!'. Foto: Henk van Esch

Luidkeels meezingen tijdens zesde editie ‘Den Bosch Zingt…Op de Parade!’

Human Interest

DEN BOSCH | Dinsdag 26 april (Koningsavond) presenteert stichting PEP ‘Den Bosch zingt... op de Parade!’ in Den Bosch. Ook bij deze zesde editie is het de bedoeling dat het publiek de liedjes luidkeels meezingt. En op woensdag 27 april (Koningsdag) bruist de Parade met leuke activiteiten en livemuziek voor jong en oud! 

Programma Koningsavond

Het programma op Koningsavond ziet er dit jaar iets anders uit. Voor het eerst wordt er ‘s avonds gezongen en treden voor en na bands op. Van 19.00 tot 20.00 uur bijt coverband ‘Line Up’ de spits af. Van 20.00 tot 22.30 uur is het tijd voor het meezingfestijn met Morena Brouwers, Ronald Schenk, Maarten de Gans, Berry Jansen, Astrid Baggermans, Margot Jansen en Toine Vissers als voorzangers. Zij worden ondersteund door smartlappenkoor De Noorder Diva’s. Hoewel het allemaal bekende deuntjes zijn, worden de teksten op een groot scherm geprojecteerd. Van 22.45 tot 24.00 uur is er een reünieconcert van ‘Check Point Charlie’. Deze Bossche band is enkele jaren geleden gestopt, maar komt nog eenmaal bij elkaar voor een spetterende afsluiting.

Programma Koningsdag

Op woensdag 27 april (Koningsdag) van 10.00 tot 17.00 uur staan er (bij goed weer) op een afgezet gedeelte van de Parade springkussens waar kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding) naar hartenlust kunnen springen. Van 12.00 tot 14.00 uur wordt daar een speciaal kinderprogramma gepresenteerd. Van 14.00 tot 14.45 uur laat Aretha Franklin coverband ‘Lapa Loca’ de Parade swingen en tussen 15.15 en 20.00 uur wisselen de bands Vintage Black en Mevrouw van Heck elkaar af, zodat de Parade bijna 6 uur lang bruist van de muziek.