Hans Dulfer staat met zijn tenor sax en band op zaterdag 23 april op festival ‘Horn of Plenty’ in Den Bosch.
Hans Dulfer staat met zijn tenor sax en band op zaterdag 23 april op festival ‘Horn of Plenty’ in Den Bosch. Foto: Mark Groeneveld

Hans Dulfer te zien op festival ‘Horn of Plenty’ in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Niemand minder dan Hans Dulfer staat zaterdag 23 april op het nieuwe muziekfestival ‘Horn of Plenty’. Met zijn roemruchtige en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft Hans zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Zijn muzikale levenshouding? Verder kijken dan je neus lang is! En dat is precies waar dit festival voor staat. Over precies 10 dagen barst ‘Horn of Plenty’ los in de Brabanthallen. Tijd om het programma bekend te maken. 

Programma vrijdag 22 april

Het festival wordt afgetrapt met een optreden van pop-up orkest The Paradiso Orchestra, de Syrische solist, componist én improvisator Kinan Azmeh en festivalcurator Eric Vloeimans. Licks & Brains sluiten samen met Mrs. Hips - Simone Roerade - de avond af met een verfrissende mix van dansbare Nu-Jazz XXL. Reinier Sijpkens is deze avond overal en nergens te vinden op het festival. Als vliegende kiep speelt hij de bezoekers van ‘Horn of Plenty’ persoonlijk toe. Met bijzondere horens en instrumenten heet hij iedereen welkom. Dit doet hij via een persoonlijke noot van verschillende muziekstijlen én met zijn chromatische orgel.

Programma zaterdag 23 april

Naast proeven en beleven, staat ‘Horn of Plenty’ ook in het teken van zelf spelen. Samen met de fantastische begeleidingsband van de Jazzwerkplaats Den Bosch, verzorgt Jeroen Doomernik een workshop met de juiste groove. Daarna zijn er optredens van ‘New Dutch Swing’ Han Bennink, de intergalactische muzikale improvisatie-groep TinMen & the Telephone en Fenix met Kika Sprangers. Ook de 17-koppige bigband Paradox Jazz Orchestra, de dampende driemoter uit Amsterdam-Noord The Nordanians en het Gouden jazzduo Harmen Fraanje & Arve Henriksen ontbreken niet. Evenals het trio Levanter en het Zuid Nederlandse Workshop Orkest. De Nederlandse hoogleraar Erik Scherder geeft een interessante lezing over de neurologische impact van muziek. En als uitsmijter op de zaterdagavond komt saxofoonicoon Hans Dulfer optreden.

Programma zondag 24 april

Pianist en componist Egbert Derix geeft samen met Eric Vloeimans, het kamermuziekensemble Dianto Reed Quintet, de Bulgaarse musicus Miroslav Petkov en Dimitar Bodurov op zondag 24 april een ontbijtconcert in Podium Azijnfabriek. Dit concert boekt de bezoeker gratis bij een zondag- of passe-partourticket van ‘Horn of Plenty’. De capaciteit in Podium Azijnfabriek is echter beperkt, dus het wordt aangeraden snel te boeken, want vol is vol! Voor 7,50 euro is het ook nog mogelijk om een ontbijt bij te boeken. Vanaf 13.00 uur wordt het festival voortgezet in HAL8 in de Brabanthallen. Daar treden naast Reinier Sijpkens, de Veghelse VIB Brass Band en het Amsterdam Brass Quintet, ook de Amsterdam Klezmer Band, The Quartet NL en Gallowstreet op.

Experience the hottest horns to the fullest

‘Horn of Plenty’ is een driedaags event waar je als bezoeker ervaart wat blaasmuziek met je doet, nieuwe muziek ontdekt en kennismaakt met de gastvrijheid van Theater aan de Parade. Het wordt een kleurrijk muziekspektakel in alle opzichten. Alle mogelijke muziekhokjes, zoals jazz, klassiek, wereldmuziek en pop, worden doorbroken en - héél belangrijk - het wordt een festival voor iedereen. Theater aan de Parade en Eric Vloeimans willen hiermee laten zien dat er muzikaal zoveel meer kan dan vaak wordt gedacht.

Praktische informatie

‘Horn of Plenty’ vindt plaats op 22, 23 en 24 april in de Brabanthallen en Podium Azijnfabriek. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuur Fonds Noord-Brabant, Fonds 21 en Dioraphte. Er zijn zowel dag- als weekendkaarten beschikbaar. Ticketprijzen vanaf 25 euro. Kinderen t/m 14 jaar op zaterdag 23 april gratis. Meer info en kaartverkoop: www.hornofplentyfestival.nl.