Groepsfoto van enkele drijvende krachten achter de Bossche Zomer 2021.
Groepsfoto van enkele drijvende krachten achter de Bossche Zomer 2021. Foto: Henk van Esch Fotografie

Indienen initiatieven voor De Bossche Zomer 2022

Human Interest

DEN BOSCH | Op 1 juli start ‘De Bossche Zomer’. Een zomer met de mogelijkheid  voor Bossche inwoners, organisaties en instellingen om bijzondere en verbindende initiatieven te presenteren op verrassende plekken. 

Op woensdag 6 april werden ruim 100 (potentiële) initiatiefnemers en betrokkenen bijgepraat. Wethouders Mike van der Geld (evenementen) en Jan Hoskam (economie) vertelden samen met Huibert Wilschut (directeur van De Bossche Zomer) over wat ze met de Bossche Zomer willen bereiken en wat de plannen en mogelijkheden zijn. Van der Geld: “We willen een Bossche Zomer die voor iedereen ontmoetingen tot stand brengt op verrassende plekken. We geven dit jaar een extra culturele impuls aan de Bossche Zomer! Omdat cultuur een wezenlijk onderdeel hoort te zijn van dé zomer van Cultuurstad van het Zuiden. Maar vooral ook omdat we de cultuursector na de coronacrisis extra steun in de rug willen geven, naast de schade en herstelregelingen die we als gemeente al hebben.”

Oproep tot samenwerking

Hoskam: “Het aanbod in activiteiten moet een mix zijn van verrassende horecalocaties, sportactiviteiten, cultuuraanbod, sociaal maatschappelijke activiteiten. Voor commerciële en niet-commerciële organisaties, plannen met een lange en korte doorlooptijd en voor klein- en grootschalige activiteiten. We roepen op tot samenwerking tussen ondernemend Den Bosch: horeca, detailhandel en cultuur. Hierdoor ontstaat innovatie, een grotere aantrekkingskracht voor bezoekers en daardoor hopelijk meer rendement.”

Om de toezeggingsprocedure te verkorten, waardoor initiatiefnemers sneller hun voorgenomen activiteit kunnen optuigen, zijn er dit jaar op voorhand al meerdere hotspots aangemerkt. Verspreid over de hele gemeente ’s-Hertogenbosch waaronder bijvoorbeeld de Oosterplas, Burgemeester van Zwietenpark, Paleiskwartier en EKP Terrein, de Groote Wielen. Door meerdere initiatiefnemers te koppelen aan een dergelijke hotspot ontstaat er kruisbestuiving. Juist deze verrassende samenwerkingen typeerden De Bossche Zomer tijdens eerdere edities.

Indienen initiatieven

De Bossche Zomer 2022 - van 1 juli tot en met 4 september - biedt opnieuw ruimte aan initiatieven die de ontmoeting en/of samenwerking bevorderen, een Bossche oorsprong of touch hebben, lef en ondernemerschap tonen, verrassend, creatief en innovatief zijn of een unieke beleving leveren. Initiatieven kunnen vanaf nu worden ingediend via de website van De Bossche Zomer: https://debosschezomer.nl.