Beweegmaatjes gezocht

DEN BOSCH | Sporten en bewegen is goed voor de psychische gezondheid. Daarom zoeken medewerkers van het Sportloket van Reinier van Arkel vrijwilligers voor het project beweegmaatjes.

Voor mensen met een psychische aandoening is sport en bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Terwijl dit hen kan helpen om meer vertrouwen in zichzelf te ontwikkelen en een belangrijke manier kan zijn om mee te doen in de wijk. Het Sportloket koppelt vrijwilligers en deelnemers aan elkaar, want samen bewegen is gezelliger en motiverender. Samen wandelen, fietsen of een balletje trappen op een Cruijff Court in de buurt zijn voorbeelden van sportieve activiteiten die beweegmaatjes samen ondernemen. De beweegmaatjes worden aan elkaar gekoppeld op basis van wederzijdse interesse. Doelen waar beweegmaatjes aan werken zijn onder andere plezier in het bewegen (terug)vinden, het vergroten van het sociale netwerk en aansluiting vinden bij het beweegaanbod in de wijk.

Wil jij regelmatig met iemand gaan bewegen? Dan verwelkomt het Sportloket jou graag als beweegmaatje. Voor meer info mailen naar sportloket@reiniervanarkel.nl, of bel met 06-51112581.