‘Festival La Vuelta por favor!’

DEN BOSCH | Op zaterdag 20 augustus om 12.30 uur start de tweede etappe van de Spaanse wielerkoers ‘La Vuelta’ vanaf de Citadel in Den Bosch. 

Het internationale wielerpeloton fietst ruim zeven kilometer geneutraliseerd door de binnenstad en het Paleiskwartier. Iedereen kan langs de route staan om het peloton voorbij te zien komen. Maar daar blijft het niet bij: aan de route wordt de Prins Bernardstraat (parkeerhaven) deze dag omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. Gratis en voor alle inwoners en bezoekers: ‘Festival La Vuelta por favor’.

De gemeente ’s-Hertogenbosch faciliteert samen met de provincies Brabant en Utrecht en de gemeenten Breda en Utrecht de start van La Vuelta 2022. Met verschillende lokale stichtingen, verenigingen en organisaties slaat de gemeente de handen ineen om tot een gevarieerd programma te komen. “Het peloton is natuurlijk maar kort in ’s-Hertogenbosch, maar we creëren de hele dag een Spaanse sfeer. Daarom organiseren we ‘Festival La Vuelta por favor’. Een festival op één locatie, waar voor iedereen wat te doen is en waar deelname aan alle activiteiten gratis is. Zo kan iedereen meegenieten!”, aldus wethouder Van Olden. 

Stichting Flamencolé biedt workshops flamencodansen voor kinderen aan, er zijn optredens van de Bossche/Spaanse band Trio Vatimina Latina en van professionele flamencodanseressen, je kunt op skippyballen aan de slag met percussie, Oeteldonksche carnavalsverenigingen tonen samen een prachtig pronkstuk, de finale van de wijkbattle van PowerUp073 vindt plaats, Stichting Fietsmaatjes zorgt voor beweging op duo-fietsen, er is een wielercafé, een pumptrack en uiteraard kan de koers live worden bekeken op groot scherm. In de Toonzaal kun je luisteren naar een nieuwe compositie van November Music, gebaseerd op de Strava-data van de fietsroute van de Vuelta-etappe 's-Hertogenbosch-Utrecht en in de avond stemt de Verkadefabriek de programmering volledig af op Spanje en wielrennen.

Stichting Kings of Colors presenteert in de weken voorafgaand graffitiworkshops voor jongeren. De resultaten zijn op 20 augustus te bewonderen! Stichting Paadjesmakers biedt voorafgaand (en op de dag zelf) Spaans-Bosch gerelateerde groepswandelingen aan en de Coureursclub Jeroen Bosch presenteert op 7 augustus de Ronde van Spanje. Op 17 augustus kan iedereen meerijden met een historische wielertoertocht, waarbij aansluitend een Spaanse avond door de coureursclub wordt georganiseerd.

Heeft u ideeën of wilt u met uw vereniging of bedrijf graag aansluiten bij het programma? Mail dan naar vuelta@s-hertogenbosch.nl.