Kenniscafé over energietransitie

DEN BOSCH | Door de actuele gebeurtenissen op het wereldtoneel is geopolitiek weer een hot topic. De veranderende wereld roept vragen op over de positie van Brabant en Brabantse bedrijven. Maar wat is geopolitiek precies en waarom is dit opnieuw zo relevant? In het kenniscafé op 21 april in het Noordbrabants Museum in Den Bosch wordt ingezoomd in op de relatie tussen geopolitiek en de energietransitie, samen met David Criekemans (professor internationale politiek), Anne-Marie Spierings (gedeputeerde) en Roos Abelman (presentatrice). Door de internationale ontwikkelingen wordt er veel gesproken over de impact van de energievoorzieningen. Hoe pakken we dit als Brabant aan, wat is mogelijk en wat zijn de risico's?
Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden: www.brabantkennis.nl/evenement/kenniscafe-geopolitiek-en-energie.

Afscheidsconcert Paul Pardoel

DEN BOSCH | Op zondag 3 april heeft harmonie Cathrieux uit Den Bosch afscheid genomen van Paul Pardoel als actief musicerend lid. Paul is in 1952 lid geworden van de harmonie en is daarmee maar liefst 70 jaar muzikant geweest van Cathrieux en diens voorganger harmonie Glorieux. Het afscheid van Paul kon dan ook alleen maar door middel van een concert worden bekrachtigd. Vele familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden waren dan ook aanwezig bij een warm afscheidsconcert op zondagmiddag 3 april. Paul was bestuurslid gedurende 35 jaar en voorzitter gedurende 7 jaar. Hij is erelid en is in 2002 koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten voor de harmonie. Paul was al die tijd ook een fanatiek trompettist van de harmonie, maar is en blijft dit nog bij orkest de Laatbloeiers. In Paul verliest harmonie Cathrieux een zeer gewaardeerd lid en een muzikant in hart en nieren.
Harmonie Cathrieux is op papier nog een jonge muziekvereniging, maar eigenlijk bestaat deze al veel langer. De vereniging is ontstaan uit voormalig harmonie Glorieux en harmonie Sint Cathrien. Kijk voor meer informatie op de website: www.cathrieux.nl.