Winnaar in de categorie Klein werd De Camping koffietent, een ontwerp van architectenbureau Annarchi.
Winnaar in de categorie Klein werd De Camping koffietent, een ontwerp van architectenbureau Annarchi. Foto: Anna van der Wedden

Winnaars verkiezing ‘Beste Bossche Gebouw 2015-2020’

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Willem 2 Poppodium zijn donderdagavond 14 april de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing ‘Beste Bossche Gebouw 2015-2020’.

Bijna 4.000 geïnteresseerden brachten voor deze publieksverkiezing - georganiseerd door het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) - hun stem uit op één van de zesentwintig grote en één van de zesentwintig kleine genomineerde gebouwen, gebouwd in en om ‘s-Hertogenbosch tussen 2015 en 2020. Winnaar in de categorie Klein werd De Camping koffietent, een ontwerp van architectenbureau Annarchi. In de categorie Groot ging de overwinning naar Nationaal Monument Kamp Vught, een ontwerp van architectenbureau DoepelStrijkers.

Tweede plaatsen

Geïnspireerd door het grote aantal inzendingen én stemmen besloot het BAI ook de op de tweede plaats geëindigde gebouwen te honoreren. Tweede in de categorie Klein werd De Bossche Kraan, een ontwerp van Boyke Kooijmans Architect. In de categorie Groot ging de tweede plek naar Transformatie Rijkswaterstaat, een ontwerp van Houben & Van Mierlo Architecten.

Over BAI

De Verkiezing Beste Bossche Gebouw is een initiatief van het Bosch Architectuur, de non-profit organisatie die sinds 1995 met o.a. lezingen, visites, filmreeksen en debatten een constructieve bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in en om ‘s-Hertogenbosch. Tijdens de vorige BAI Verkiezing Beste Bossche Gebouw in 2015 wonnen de Amazones van DOK architecten. Meer informatie: www.baiweb.nl.

In de categorie Groot ging de overwinning naar Nationaal Monument Kamp Vught, een ontwerp van architectenbureau DoepelStrijkers.
Tweede in de categorie Klein werd De Bossche Kraan, een ontwerp van Boyke Kooijmans Architect.
In de categorie Groot ging de tweede plek naar Transformatie Rijkswaterstaat, een ontwerp van Houben & Van Mierlo Architecten.