Bjorn Bouwman (19) uit Eindhoven en Rob van Staveren (44) uit Den Bosch poseren samen voor het centraal station in Den Bosch.
Bjorn Bouwman (19) uit Eindhoven en Rob van Staveren (44) uit Den Bosch poseren samen voor het centraal station in Den Bosch.

Marathonlopers slaan met tulpenactie twee vliegen in één klap

Human Interest

DEN BOSCH | Rob en Bjorn zijn fanatieke hardlopers. Dit jaar lopen beide heren opnieuw een marathon voor het goede doel: stichting KiKa. Om zoveel mogelijk geld op te halen, zijn zij onlangs de actie ‘Breng de lente binnen bij eenzame ouderen!’ gestart. 

Bosschenaar Rob van Staveren (44) en Bjorn Bouwman (19) uit Eindhoven hebben in september 2021 de Petra Desert Marathon gelopen om geld op te halen voor stichting KiKa. “Na afloop hadden wij allebei het gevoel nog niet klaar te zijn met het inzamelen voor dit fantastische doel. Daarom gaan we opnieuw het avontuur aan. Ik ga op 18 juni 2022 in Zuid-Afrika de Big Five Marathon lopen en Bjorn op 10 september 2022 de Iceland Volcano Marathon”, aldus Rob.

Om hiervoor weer zo veel mogelijk geld in te zamelen, zijn zij samen de actie ‘Breng de lente binnen bij eenzame ouderen!’ gestart. “Mensen kunnen voor 7,50 euro per bos tulpen bestellen en deze door ons laten bezorgen bij een verzorgingstehuis, zodat ouderen ook kunnen genieten van de lente. Uiteraard kun je de tulpen ook voor jezelf bestellen”, licht Bjorn toe. De opbrengst komt volledig ten goede aan KiKa en de tulpen zijn dan ook in de KiKa-kleuren paars en oranje. Bestellen kan tot 10 mei: https://forms.gle/DVSptAfmoniNFfpu5.