Op dinsdagavond 26 april presenteert stichting PEP 'Den Bosch zingt... op de Parade'.
Op dinsdagavond 26 april presenteert stichting PEP 'Den Bosch zingt... op de Parade'. Foto: Henk van Esch

Parade in Den Bosch kleurt twee dagen lang oranje

Human Interest

DEN BOSCH | Dinsdag 26 april (Koningsavond) presenteert stichting PEP ‘Den Bosch zingt... op de Parade!’. Ook bij deze zesde editie is het de bedoeling dat het publiek de liedjes weer luidkeels meezingt. En op woensdag 27 april (Koningsdag) bruist de Parade de hele dag door met leuke activiteiten en livemuziek voor jong en oud!

Het programma op Koningsavond ziet er dit jaar iets anders uit. Voor het eerst wordt er ‘s avonds gezongen en treden voor en na bands op. Van 19.00 tot 20.00 uur bijt coverband ‘Line Up’ de spits af. Van 20.00 tot 22.30 uur is het tijd voor het meezingfestijn met Morena Brouwers, Ronald Schenk, Maarten de Gans, Berry Jansen, Astrid Baggermans, Margot Jansen en Toine Vissers als voorzangers. Zij worden muzikaal ondersteund door smartlappenkoor De Noorder Diva’s. Hoewel het allemaal bekende deuntjes zijn, worden de teksten op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen kan dus uit volle borst meezingen en de vijf voorgaande edities hebben duidelijk gemaakt dat daar een grote belangstelling voor is. Na jaren van stilte is er nu gelukkig weer de mogelijkheid om samen er een fantastische en onvergetelijke avond van te maken!

Reünieconcert

Aansluitend - van 22.45 tot 24.00 uur - is er een reünieconcert van ‘Check Point Charlie’. Deze Bossche band met zang van Linda Pelders en Sander van de Gevel hield enkele jaren geleden op te bestaan, maar komt speciaal voor deze Koningnacht nog eenmaal bij elkaar om een spetterende afsluiting van de avond te verzorgen.

Programma Koningsdag

Op woensdag 27 april (Koningsdag) van 10.00 tot 17.00 uur staan er op een afgezet gedeelte van de Parade een vijftal grote springkussens opgesteld, waar alle kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) naar hartenlust op kunnen komen springen. Let wel op: deze activiteit kan alleen doorgang vinden als het droog is en blijft.

Speciaal kinderprogramma

Van 12.00 tot 14.00 uur wordt op de Parade ook een speciaal kinderprogramma gepresenteerd. De precieze invulling daarvan wordt op dit moment nog verder uitgewerkt.

Aretha Franklin coverband

Van 14.00 tot 14.45 uur laat Aretha Franklin coverband ‘Lapa Loca’ de Parade swingen en tussen 15.15 en 20.00 uur wisselen de bands Vintage Black en Mevrouw van Heck elkaar af, zodat de Parade in Den Bosch bijna zes uur lang bruist van de livemuziek!