Tijdens de open loopgraafdag beelden re-enactors uit binnen- en buitenland samen het leven aan het front uit.
Tijdens de open loopgraafdag beelden re-enactors uit binnen- en buitenland samen het leven aan het front uit.

Uniek loopgravenproject in Den Bosch geopend voor publiek

Historie

DEN BOSCH | Op zondag 22 mei opent het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog (EECWO1) in Den Bosch weer haar poort voor een ‘open loopgraafdag’.

De behoefte aan kennis over de Eerste Wereldoorlog is enorm toegenomen sinds het onderwerp is opgenomen in de canon van de geschiedenislessen. Op het Educatief Centrum -een initiatief van een drietal professionals uit de filmindustrie- kunnen scholen en groepen het leven aan het front zelf ervaren in een nagebouwd en tweehonderd meter lang loopgravenstelsel met onderkomens, vormgegeven zoals aan het front in 1914-1918. Zo is er bijvoorbeeld een Franse, Duitse en Britse sector. In de loopgraven komen een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod. Van soldatenvoedsel, tot het gevaar van sluipschutters aan toe.

Re-enactors

Tijdens de open loopgraafdag op zondag 22 mei is het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor jong en oud! Entree kost 6 euro. De loopgraven worden tijdens deze dag bezet zijn door re-enactors uit de ons omringende landen die samen met veel enthousiasme het leven aan en achter het front uitbeelden. Bezoekadres EECWO1: Bedrijvencentrum De Poeldonk aan de Poeldonkweg 5 in Den Bosch. Kijk voor aanvullende informatie en meer foto’s op www.eecwo1.nl en/of www.deloopgraven.nl.